fbpx

Адолор® Грипо Ц

Paracetamol, ascorbic acid, caffeine, chlorpheniramine maleate

Филм-обложени таблети 200 mg+150 mg+25 mg+2,5 mg

ATC N02B E51

Се издава без рецепт

ТЕРАПЕВТСКИ ИНДИКАЦИИ

  • Ги ублажува симптомите на настинка и грип (солзење, секреција од носот, кивање)
  • Ги намалува болките (главоболка, мускулни болки, болки во зглобовите)
  • Ја намалува температурата
  • Содржи витамин Ц

ДОЗИРАЊЕ И НАЧИН НА УПОТРЕБА

Возрасни и деца над 12 години:
2 филм-обложени таблети, до 3 пати на ден.


СОСТАВ              

1 филм-обложена таблета содржи 200 mg парацетамол, 150 mg витамин Ц, 25 mg кофеин, 2,5 mg хлорфенирамин малеат.


ПАКУВАЊЕ       

Кутија со 20 филм-обложени таблети во блистер пакување.