fbpx

Витамин Е

Tocopherol 100 ИЕ

Tаблети за џвакање

ATC A11H A03

Се издава без рецепт


ТЕРАПЕВТСКИ ИНДИКАЦИИ     

Дополнителна терапија при стерилитет, хабитуални абортуси, менопаузален синдром, кардиоваскуларни, невролошки пореметувања, мускулни дистрофии, мастопатија и хемолиза.

Витаминот Е се користи во високи дози како антиоксидант, за превенцијата и терапија на заболувања во чија патогенеза играат улога слободните радикали (кардиоваскуларни, ревматоидни заболувања, карциноми, имуни заболувања и сл ).


ДОЗИРАЊЕ И НАЧИН НА УПОТРЕБА

Една таблета, 1-3  пати на ден.


СОСТАВ              

Една таблета за џвакање содржи: токоферол 100 ИЕ (витамин Е во форма на токоферил ацетат).


ПАКУВАЊЕ       

Кутија со 30 таблети за џвакање (3 блистера х 10 таблети за џвакање).