fbpx

Ибупрофен Актив – Крем

Ibuprofen

Крем 10%

ATC M02AА13

Се издава без рецепт

ТЕРАПЕВТСКИ ИНДИКАЦИИ

  • болка во грбот, ревматска, мускулна болка,
  • болки при повреди (изместување, шинување, истегнување),
  • невралгија
  • болка при благи до умерени артритични состојби.

ДОЗИРАЊЕ И НАЧИН НА УПОТРЕБА

Возрасни и деца над 12 години

50 mg до 125 mg (2 cm до 5 cm) од кремот, нежно да се втрие на болното место, се додека не се апсорбира. Дозата може да се повторува на секои четири часа, не повеќе од 4 пати во тек на денот (24 часа). Ако после 2 недели примена, симптомите не се смират или дојде до влошување на симптомите, лекарот треба да ја процени оправданоста од понатамошната примена на лекот.


СОСТАВ          

1 g крем содржи 100 mg ибупрофен


ПАКУВАЊЕ       

Кутија со туба со 50 g крем