КАНОИЛ® БИО 3000 mg CBD®

CBD (Cannabidiol)

За што се употребува  КАНОИЛ® БИО

КАНОИЛ® БИО може да му помогне на организмот при состојби со малигни заболувања, мултиплекс склероза, ХИВ и епилептични синдроми во детска возраст.

КАНОИЛ® БИО не претставува замена за стандардната пропишана терапија, а посебно не е замена за стандардната терапија при наведените заболувања.


Пакување:

Маслен раствор во масло од коноп

Начин на изавање:

Код на прозводот:


КАНОИЛ® БИО 3000 mg CBD

CBD (Cannabidiol)

За што се употребува  КАНОИЛ® БИО

КАНОИЛ® БИО може да му помогне на организмот при состојби со малигни заболувања, мултиплекс склероза, ХИВ и епилептични синдроми во детска возраст.

КАНОИЛ® БИО не претставува замена за стандардната пропишана терапија, а посебно не е замена за стандардната терапија при наведените заболувања.


Type:

Маслен раствор во масло од коноп

Condition:

Code:


Општи податоци

КАНОИЛ® БИО е маслен раствор, спреј за перорална употреба, кој содржи маслен екстракт од растението коноп (канабис) и масло од семе од коноп. Маслениот раствор е со докажано отсуство на пестициди и хербициди.

Маслениот екстракт e добиен со екстракција од растението коноп (канабис), која се изведува на ниска температура без употреба на органски растворувачи, што му обезбедува највисок квалитет. Екстрактот содржи канабиноиди, посебно CBD (Cannabidiol), како и CBN (Cannabinol), CBG (Cannabigerol) и други слични соедниненија.

Канабиноидите се врзуваат за CB1 и CB2 рецепторите на ендоканабиноидниот систем во човековиот организам и може да имаат имуномодулаторен ефект (го подобрува имунолошкиот систем) и други позитивни ефекти на општата здравствена состојба.

Маслото од семе од коноп во КАНОИЛ® БИО е едно од ретките природни растителни масла, погодно и за секојдевна употреба во исхраната, а содржи есенцијални омега-6 масни киселини (линолеична – LA и гама-линоленична киселина – GLA) и омега-3 масни киселини (алфа-линоленична – ALA и стеаридонска киселина – SDA) во сооднос 3:1. Од друга страна, одржувањето на рамнотежата на овој сооднос во исхраната, е важно за спречување на појава на воспалителни, кардиоваскуларни, кожни заболувања и други здравствени состојби.

Ова масло, ги содржи сите есенцијални аминокиселини во избалансиран сооднос, а содржи и минерали, олигоелементи, витамини, како и фитостероли и токофероли.

Заради тоа, КАНОИЛ® БИО препаратот од маслен екстракт од растението коноп и масло од семе од коноп, може да содржи и терпени, флавоноиди, гликозиди, пигменти, алкани, азотни соединенија, есенцијални аминокиселини во избалансиран сооднос, магнезиум, манган, железо, цинк, калиум, витамини (А, B1, B2, B3, B5,  B6, C, D, Е, F) и значајни количини на фитостероли и токофероли (од Витамин Е комплексот) кои се важни  во изградба на клетките и нормално одвивање на  метаболните и физиолошките  процеси во човековиот огранизам.

Комплексните составни компоненти на маслениот екстракт и маслото од семе од коноп во КАНОИЛ® БИО спрејот имаат “entourage” ефект, односно манифестираат синергистичко и надополнувачко меѓусебно дејство,  што му овозможува на маслениот раствор поволно да влијае на функцијата на многу системи во човековиот организам и на општата здравствена состојба.

КАНОИЛ® БИО содржи THC (9-delta tetrahydrocannabinol) во количинa  под 0,2%.

Аромата јагода во КАНОИЛ® БИО го подобрува вкусот и мирисот на маслениот раствор и овозможува подобро поднесување кај лицата на кои им пречи природниот вкус и мирис што потекнува од билката коноп (канабис).

КАНОИЛ® БИО маслениот раствор во форма на спреј овозможува едноставна и брза употреба.

За што се употребува  КАНОИЛ® БИО

КАНОИЛ® БИО може да му помогне на организмот при состојби со малигни заболувања, мултиплекс склероза, ХИВ и епилептични синдроми во детска возраст.

КАНОИЛ® БИО не претставува замена за стандардната пропишана терапија, а посебно не е замена за стандардната терапија при наведените заболувања.

Позитивни ефекти при употреба на КАНОИЛ® БИО се манифестираат и при:

 • Состојби на стрес, анксиозност, нервоза, депресија, мускулни спазми;
 • Се користи против гадење и повраќање, посебно за време на хемо или зрачна терапија кај малигните заболувања;
 • Помага во одржување на балансот на цревната флора;
 • Ублажува состојби на болка од различно потекло, зарaди неговото противвоспалително дејство.

Може да се употребува и за:

 • Превенција од кардиоваскуларни болести: помага при регулирање на крвниот притисок, ја подобрува работата на срцето и делува кардиопротективно;
 • Помага во регулирање на покачени концентрации на липиди и холестерол во крвта (зголемено ниво на масти во крвта);

Помага во регулирање на покачена гликемија (зголемено ниво на шеќер) во крвта, посебно кај лица со дијабетес.

Користење

КАНОИЛ® БИО маслениот раствор, спреј е едноставен за дозирање и примена.

Пред употреба треба  добро да се протресе.

КАНОИЛ® БИО се испрскува во устата со обичен притисок на пумпицата и по испрскувањето се задржува околу 60 секунди пред да се голтне.

Храната не влијае на употребата на КАНОИЛ® БИО.

Употреба кај возрасни и деца над 14 години: двапати на ден по едно испрскување, препорачливо наутро и навечер. Употреба кај деца до 14 години: се препорачува едно испрскување дневно.

Единечната спреј доза има волумен од 250 μl  со кој се обезбедува 25 mg CBD. По препорака на лекар дозата може да се зголеми. КАНОИЛ® БИО не содржи глутен и лактоза. Може да го употребуваат лица на вегетаријанска и/или веганска исхрана. КАНОИЛ® БИО може да го употребуваат лица со дијабетес.

kanoil tabela

Важно при користење

 • хиперсензитивност на која било состојка на спрејот;
 • бременост или доење;
 • употреба на алкохол или недозволени супстанции.

Состав

КАНОИЛ® БИО маслениот раствор, спреј содржи:
3000 mg CBD (Cannabidiol екстрахиран од растението Cannabis), арома јагода, масло од семе од коноп до 10 ml.

Пакување

Кутија со темно стаклено шише од 30 ml со дозирачка пумпица со пластично проsирно капаче.

КАНОИЛ® БИО е маслен раствор, спреј за перорална употреба, кој содржи маслен екстракт од растението коноп (канабис) и масло од семе од коноп. Маслениот раствор е со докажано отсуство на пестициди и хербициди.

Маслениот екстракт e добиен со екстракција од растението коноп (канабис), која се изведува на ниска температура без употреба на органски растворувачи, што му обезбедува највисок квалитет. Екстрактот содржи канабиноиди, посебно CBD (Cannabidiol), како и CBN (Cannabinol), CBG (Cannabigerol) и други слични соедниненија.

Канабиноидите се врзуваат за CB1 и CB2 рецепторите на ендоканабиноидниот систем во човековиот организам и може да имаат имуномодулаторен ефект (го подобрува имунолошкиот систем) и други позитивни ефекти на општата здравствена состојба.

Маслото од семе од коноп во КАНОИЛ® БИО е едно од ретките природни растителни масла, погодно и за секојдевна употреба во исхраната, а содржи есенцијални омега-6 масни киселини (линолеична – LA и гама-линоленична киселина – GLA) и омега-3 масни киселини (алфа-линоленична – ALA и стеаридонска киселина – SDA) во сооднос 3:1. Од друга страна, одржувањето на рамнотежата на овој сооднос во исхраната, е важно за спречување на појава на воспалителни, кардиоваскуларни, кожни заболувања и други здравствени состојби.

Ова масло, ги содржи сите есенцијални аминокиселини во избалансиран сооднос, а содржи и минерали, олигоелементи, витамини, како и фитостероли и токофероли.

Заради тоа, КАНОИЛ® БИО препаратот од маслен екстракт од растението коноп и масло од семе од коноп, може да содржи и терпени, флавоноиди, гликозиди, пигменти, алкани, азотни соединенија, есенцијални аминокиселини во избалансиран сооднос, магнезиум, манган, железо, цинк, калиум, витамини (А, B1, B2, B3, B5,  B6, C, D, Е, F) и значајни количини на фитостероли и токофероли (од Витамин Е комплексот) кои се важни  во изградба на клетките и нормално одвивање на  метаболните и физиолошките  процеси во човековиот огранизам.

Комплексните составни компоненти на маслениот екстракт и маслото од семе од коноп во КАНОИЛ® БИО спрејот имаат “entourage” ефект, односно манифестираат синергистичко и надополнувачко меѓусебно дејство,  што му овозможува на маслениот раствор поволно да влијае на функцијата на многу системи во човековиот организам и на општата здравствена состојба.

КАНОИЛ® БИО содржи THC (9-delta tetrahydrocannabinol) во количинa  под 0,2%.

Аромата јагода во КАНОИЛ® БИО го подобрува вкусот и мирисот на маслениот раствор и овозможува подобро поднесување кај лицата на кои им пречи природниот вкус и мирис што потекнува од билката коноп (канабис).

КАНОИЛ® БИО маслениот раствор во форма на спреј овозможува едноставна и брза употреба.

За што се употребува  КАНОИЛ® БИО

КАНОИЛ® БИО може да му помогне на организмот при состојби со малигни заболувања, мултиплекс склероза, ХИВ и епилептични синдроми во детска возраст.

КАНОИЛ® БИО не претставува замена за стандардната пропишана терапија, а посебно не е замена за стандардната терапија при наведените заболувања.

Позитивни ефекти при употреба на КАНОИЛ® БИО се манифестираат и при:

 • Состојби на стрес, анксиозност, нервоза, депресија, мускулни спазми;
 • Се користи против гадење и повраќање, посебно за време на хемо или зрачна терапија кај малигните заболувања;
 • Помага во одржување на балансот на цревната флора;
 • Ублажува состојби на болка од различно потекло, зарaди неговото противвоспалително дејство.

Може да се употребува и за:

 • Превенција од кардиоваскуларни болести: помага при регулирање на крвниот притисок, ја подобрува работата на срцето и делува кардиопротективно;
 • Помага во регулирање на покачени концентрации на липиди и холестерол во крвта (зголемено ниво на масти во крвта);

Помага во регулирање на покачена гликемија (зголемено ниво на шеќер) во крвта, посебно кај лица со дијабетес.

Слични Производи