КАНОИЛ® 7% CBD 10 ml®

CBD (Cannabidiol)

Позитивни ефекти при употреба на КАНОИЛ® 7% CBD маслото од коноп се манифестираат и при:

 • Состојби на стрес, анксиозност, нервоза, депресија, мускулни спазми;
 • Се користи против гадење и повраќање, посебно за време на  хемо или зрачна терапија кај малигните заболувања, помага во одржување на балансот на цревната флора;
 • Ублажува состојби на болка од различно потекло, зарaди неговото противвоспалително дејство.
 • Може да се употребува и при превенција од кардиоваскуларни болести – помага при регулирање на крвниот притисок, ја подобрува работата на срцето, делува кардиопротективно, може да помогне во регулирање на  покачени концентрации на липиди и холестерол во крвта, може да помогне во регулирање на  покачена концентрација на гликоза во крвта.

Пакување:

Масло од коноп 7% CBD (700 mg CBD/10ml)

Начин на изавање:

Код на прозводот:


КАНОИЛ® 7% CBD 10 ml

CBD (Cannabidiol)

Позитивни ефекти при употреба на КАНОИЛ® 7% CBD маслото од коноп се манифестираат и при:

 • Состојби на стрес, анксиозност, нервоза, депресија, мускулни спазми;
 • Се користи против гадење и повраќање, посебно за време на  хемо или зрачна терапија кај малигните заболувања, помага во одржување на балансот на цревната флора;
 • Ублажува состојби на болка од различно потекло, зарaди неговото противвоспалително дејство.
 • Може да се употребува и при превенција од кардиоваскуларни болести – помага при регулирање на крвниот притисок, ја подобрува работата на срцето, делува кардиопротективно, може да помогне во регулирање на  покачени концентрации на липиди и холестерол во крвта, може да помогне во регулирање на  покачена концентрација на гликоза во крвта.

Type:

Масло од коноп 7% CBD (700 mg CBD/10ml)

Condition:

Code:


Општи податоци

КАНОИЛ® 7% CBD масло е маслен екстракт од растението канабис или коноп, што е едногодишно тревесто растение. Маслениот екстракт e со докажано отсуство на пестициди и хербициди во производот. Екстракцијата се изведува на ниска температура без употреба на органски растворувачи, што обезбедува највисок квалитет на маслениот екстракт.

КАНОИЛ® 7% CBD маслото од коноп може да содржи канабиноиди, примарно CBD (Cannabidiol), CBN (Cannabinol), CBG (Cannabigerol) и нивните карбоксилни соединенија. Канабиноидите се врзуваат за CB1 и CB2 рецепторите на ендоканабиноидниот систем и предизвикуваат имуномодулаторен ефект (го подобрува имунолошкиот систем). КАНОИЛ® 7% CBD маслото од коноп може да содржи и терпени, омега масни киселини (омега-3, омега-6, омега-9), флавоноиди, фитостероли, аминокиселини, гликозиди, витамини (А, B1, B2, B6, C, D, Е, F), пигменти, алкани, азотни соединенија кои се важни  во изградба на клетките, метаболните процеси, одржување на функцијата на многу системи и целосно подобрување на општата здравствена состојба. КАНОИЛ® 7% CBD маслото од коноп содржи THC (9-delta tetrahydrocannabinol) количини  под 0,2%. КАНОИЛ® 7% CBD маслото од коноп може да помогне на организмот при состојби со малигни заболувања, мултиплекс склероза, ХИВ и епилептични синдроми во детска возраст. КАНОИЛ® 7% CBD маслото од коноп не претставува замена за стандардната пропишана терапија, а посебно не е замена за стандардната терапија при наведените заболувања.

Позитивни ефекти при употреба на КАНОИЛ® 7% CBD маслото од коноп се манифестираат и при:

 • Состојби на стрес, анксиозност, нервоза, депресија, мускулни спазми;
 • Се користи против гадење и повраќање, посебно за време на  хемо или зрачна терапија кај малигните заболувања, помага во одржување на балансот на цревната флора;
 • Ублажува состојби на болка од различно потекло, зарaди неговото противвоспалително дејство.
 • Може да се употребува и при превенција од кардиоваскуларни болести – помага при регулирање на крвниот притисок, ја подобрува работата на срцето, делува кардиопротективно, може да помогне во регулирање на  покачени концентрации на липиди и холестерол во крвта, може да помогне во регулирање на  покачена концентрација на гликоза во крвта.

Користење

КАНОИЛ® 7% CBD маслото од коноп се зема со капнување под јазик.

Пред употреба треба  добро да се протресе. Пред употреба, шишенцето со маслото треба да се загрее со држење во дланките и убаво да се промеша.

Возрасни
КАНОИЛ® 7% CBD маслото од коноп се употребува 2 пати на ден.
Се капнуваат 5 капки под јазикот и се задржуваат околу 60 секунди пред да се голтне.

Деца до 14 години
КАНОИЛ® 7% CBD маслото од коноп се употребува еднаш дневно.
Се капнуваат 2-3 капки под јазикот и се задржуваат околку 60 секунди пред да се голтне.

По препорака на лекар дозата може да се зголеми. КАНОИЛ® 7% CBD маслото е погоднo за дијабетичари и популација на вегетаријанска исхрана.

kanoil tabela

Важно при користење

 • хиперсензитивност на која било состојка на супозиторииите;
 • бременост или доење;
 • употреба на алкохол или недозволени супстанции.

Состав

КАНОИЛ® 7% CBD масло 10 ml содржи:
CBD (Cannabidiol екстрахиран од растението Cannabis) 700 mg, маслиново масло до 10 ml.

Пакување

Кутија со темно стаклено шише од 10 ml, со капалка.

КАНОИЛ® 7% CBD масло е маслен екстракт од растението канабис или коноп, што е едногодишно тревесто растение. Маслениот екстракт e со докажано отсуство на пестициди и хербициди во производот. Екстракцијата се изведува на ниска температура без употреба на органски растворувачи, што обезбедува највисок квалитет на маслениот екстракт.

КАНОИЛ® 7% CBD маслото од коноп може да содржи канабиноиди, примарно CBD (Cannabidiol), CBN (Cannabinol), CBG (Cannabigerol) и нивните карбоксилни соединенија. Канабиноидите се врзуваат за CB1 и CB2 рецепторите на ендоканабиноидниот систем и предизвикуваат имуномодулаторен ефект (го подобрува имунолошкиот систем). КАНОИЛ® 7% CBD маслото од коноп може да содржи и терпени, омега масни киселини (омега-3, омега-6, омега-9), флавоноиди, фитостероли, аминокиселини, гликозиди, витамини (А, B1, B2, B6, C, D, Е, F), пигменти, алкани, азотни соединенија кои се важни  во изградба на клетките, метаболните процеси, одржување на функцијата на многу системи и целосно подобрување на општата здравствена состојба. КАНОИЛ® 7% CBD маслото од коноп содржи THC (9-delta tetrahydrocannabinol) количини  под 0,2%. КАНОИЛ® 7% CBD маслото од коноп може да помогне на организмот при состојби со малигни заболувања, мултиплекс склероза, ХИВ и епилептични синдроми во детска возраст. КАНОИЛ® 7% CBD маслото од коноп не претставува замена за стандардната пропишана терапија, а посебно не е замена за стандардната терапија при наведените заболувања.

Позитивни ефекти при употреба на КАНОИЛ® 7% CBD маслото од коноп се манифестираат и при:

 • Состојби на стрес, анксиозност, нервоза, депресија, мускулни спазми;
 • Се користи против гадење и повраќање, посебно за време на  хемо или зрачна терапија кај малигните заболувања, помага во одржување на балансот на цревната флора;
 • Ублажува состојби на болка од различно потекло, зарaди неговото противвоспалително дејство.
 • Може да се употребува и при превенција од кардиоваскуларни болести – помага при регулирање на крвниот притисок, ја подобрува работата на срцето, делува кардиопротективно, може да помогне во регулирање на  покачени концентрации на липиди и холестерол во крвта, може да помогне во регулирање на  покачена концентрација на гликоза во крвта.

Слични Производи