КАНОИЛ® Mаст 200 mg CBD®

CBD (Cannabidiol)

Канабидиолот во КАНОИЛ® маста, врз основа на неколку спроведени студии, може:

 • да има локално противвоспалително дејство,
 • да ја намали болката и чешањето,
 • да влијае на лачењето на мастите од лојните жлезди (посебно кај кожа со зголемено лачење на лојните жлезди во кожата, поврзано со возраст и хормонален статус),
 • да го намали прекумерниот клеточен раст (хиперкератоза).

Пакување:

Маст (200 mg CBD/ 50 g маст)

Начин на изавање:

Код на прозводот:


КАНОИЛ® Mаст 200 mg CBD

CBD (Cannabidiol)

Канабидиолот во КАНОИЛ® маста, врз основа на неколку спроведени студии, може:

 • да има локално противвоспалително дејство,
 • да ја намали болката и чешањето,
 • да влијае на лачењето на мастите од лојните жлезди (посебно кај кожа со зголемено лачење на лојните жлезди во кожата, поврзано со возраст и хормонален статус),
 • да го намали прекумерниот клеточен раст (хиперкератоза).

Type:

Маст (200 mg CBD/ 50 g маст)

Condition:

Code:


Општи податоци

КАНОИЛ® маста содржи маслен екстракт од коноп или коноп добиен со екстракција која се изведува на ниска температура без употреба на органски растворувачи и со докажано отсуство на хербициди и пестициди. Маслениот екстракт од коноп содржи канабиноиди, а може да содржи и терпени, омега масни киселини (омега-3, омега-6, омега-9), флавоноиди, фитостероли, пигменти, аминокиселини и витамини (А, B1, B2, B6, C, D). Маслениот екстракт од коноп содржи THC (9-delta tetrahydrocannabinol) во количина под 0,2%. Канабиноидите, a посебно CBD (Cannabidiol), се врзуваат за рецепторите на ендоканабиноидниот систем во кожата и тоа на клетките од површинскиот слој на кожата (епидермис),  клетките на лојните жлезди и нервните завршетоци во кожата, при што се постигнува нивниот противвоспалителен и смирувачки ефект.

Канабидиолот во КАНОИЛ® маста, врз основа на неколку спроведени студии, може:

 • да има локално противвоспалително дејство,
 • да ја намали болката и чешањето,
 • да влијае на лачењето на мастите од лојните жлезди (посебно кај кожа со зголемено лачење на лојните жлезди во кожата, поврзано со возраст и хормонален статус),
 • да го намали прекумерниот клеточен раст (хиперкератоза).

КАНОИЛ® маста содржи и витамин Е, што има поволно дејство при епителизација, регенерација и одржување на тонусот на кожата.

Користење

КАНОИЛ® маста е  наменета само за надворешна употреба. Пред употреба на КАНОИЛ® маста,  кожата треба да се исчисти. КАНОИЛ® маста се нанесува во тенок слој на зафатениот дел на кожата два пати дневно.

При употреба на КАНОИЛ® маста  треба да се избегнува контакт со очи. КАНОИЛ® маста содржи помошни состојки кои можат да ја замастат површината на која се нанесува производот. КАНОИЛ® маста не содржи вештачки бои и парабени.

kanoil tabela

Важно при користење

Хиперсензитивност на која било состојка на маста.

Состав

50 g КАНОИЛ® маст содржи природен екстракт од канабис кој обезбедува 200 mg CBD. (Cannabidiol екстрахиран од растението Cannabis).

Пакување

Кутијата со туба со 50 g маст

КАНОИЛ® маста содржи маслен екстракт од коноп или коноп добиен со екстракција која се изведува на ниска температура без употреба на органски растворувачи и со докажано отсуство на хербициди и пестициди. Маслениот екстракт од коноп содржи канабиноиди, а може да содржи и терпени, омега масни киселини (омега-3, омега-6, омега-9), флавоноиди, фитостероли, пигменти, аминокиселини и витамини (А, B1, B2, B6, C, D). Маслениот екстракт од коноп содржи THC (9-delta tetrahydrocannabinol) во количина под 0,2%. Канабиноидите, a посебно CBD (Cannabidiol), се врзуваат за рецепторите на ендоканабиноидниот систем во кожата и тоа на клетките од површинскиот слој на кожата (епидермис),  клетките на лојните жлезди и нервните завршетоци во кожата, при што се постигнува нивниот противвоспалителен и смирувачки ефект.

Канабидиолот во КАНОИЛ® маста, врз основа на неколку спроведени студии, може:

 • да има локално противвоспалително дејство,
 • да ја намали болката и чешањето,
 • да влијае на лачењето на мастите од лојните жлезди (посебно кај кожа со зголемено лачење на лојните жлезди во кожата, поврзано со возраст и хормонален статус),
 • да го намали прекумерниот клеточен раст (хиперкератоза).

КАНОИЛ® маста содржи и витамин Е, што има поволно дејство при епителизација, регенерација и одржување на тонусот на кожата.

Слични Производи