fbpx

ОРАЛСЕПТ® ДУО спреј

Benzydamine, Cetylpiridinium

Раствор (1,5+5) mg /ml

ATC A01A D02

Се издава без рецепт

ТЕРАПЕВТСКИ ИНДИКАЦИИ: 

  • Локална употреба во уста и грло при болка, црвенило, оток и нарушена функција.
  • Ја дезинфицира устата и грлото и ги намалува знаците на воспаление при воспаленија на голтникот, гркланот и непцата.
  • Пред и после вадење на заби.

ДОЗИРАЊЕ :

Возрасни и деца над 12 години: 1-2 испрснувања, на секои 2 часа, 3-5 пати на ден.

Деца на возраст од 6 до 12 години: 1 испрснување, на секои 2 часа, 3-5 пати на ден.


СОСТАВ:

1 ml раствор содржи 1,5 mg бензидамин хидрохлорид и 5 mg цетилпиридин хлорид.


ПАКУВАЊЕ:      

Кутија со пластичен контејнер со дозирачка пумпа, со 30 ml спреј за уста.