fbpx

РЕСЕПТ раствор

Моќен дезинфициенс со брз и сигурен ефект

За дезинфекција на раце и површини (предмети, материјали, опрема во домаќинства , јавни институции и болници)

УНИШТУВА 99,9 % ОД БАКТЕРИИТЕ

СОСТАВ

Растворот содржи Ethanol 670 g/l (80% v/v) (IUPAC,ISO)

Останати состојки*: глицерол и вода.

ШТО ПРЕТСТАВУВА РЕСЕПТ раствор И ЗА ШТО СЕ УПОТРЕБУВА

РЕСЕПТ растворот е биоцид класа РТ1/РТ2, се употребува како антисептик, за дезинфекција на раце. Употребен како дезинфициенс ги уништува најчестите микроорганизми на различни површини, на предмети во домаќинствата, јавни и индустриски објекти, вклучително и во болници.

ПОДАТОЦИ ЗА ПРАВИЛНА УПОТРЕБА

За дезинфекција на раце (со втривање): По истурање на 2 до 3 ml  РЕСЕПТ раствор на рацете, течноста се втрива околу 60 секунди на рацете (дланки, наддланки, прсти, зглобови) додека не се исушат. Не се промива.

За дезинфекција на различни површини:  Се истура тенок слој РЕСЕПТ раствор на површините и растворот се остава да делува 60 секунди.

ПОДАТОЦИ КОИ ТРЕБА ДА СЕ ЗНААТ ПРЕД УПОТРЕБА
САМО ЗА НАДВОРЕШНА УПОТРЕБА.

Не смее да се употребува за промивање на телесните празнини, на слузокожата и на очите, како и на оштетена кожа (или кожа со ранички од различен вид). При контакт со очите, внимателно да се испира со ладна вода.

УСЛОВИ НА ЧУВАЊЕ: Да се чува на места недостапни за деца!

Да се чува во добро затворена амабалажа, на суво и проветрено место, на температура од +5C do +25C, одвоено од храна и пијалаци. Препаратот не го складирајте во близина на топлина, искри и во близина на отворен оган.

Да се употреби пред крајот на: рокот е втиснат на амбалажата.

ПАКУВАЊЕ

Пластично шише со 500 ml раствор.

Пластично шише со 1000 ml раствор.

Пластично шише со 10 L раствор.

ПОДАТОЦИ ЗА ОПАСНОСТ:

H225, H319,

 P102, P210, P233, P305+P351+P338

Опасност
H225:
Лесно запалива течност и пареа
Внимание
Н319:
Иритација на очи
.

* Расторот содржи  ниската содржина на водороден пероксид, наменета за елиминација на евентуално присутните контаминирачки спори во растворот и реципиентот, а не е активна супстанција