fbpx

РЕСЕПТ+ гел за раце со CBD

СОСТАВ

Гелот содржи Ethanol 587.8 g/l (70% v/v) (IUPAC, ISO).

Останати состојки: вода, D-пантенол, карбомер 140, глицерол, ментол, триетаноламин, канабидиол, полиетиленгликол 60/хидрогенизирано рицинусово масло, хлорофилин 97%.

ШТО ПРЕТСТАВУВА РЕСЕПТ+ гел И ЗА ШТО СЕ УПОТРЕБУВА

РЕСЕПТ+ гел за раце со CBD е биоцид класа РТ1, се употребува како антисептик за раце. РЕСЕПТ+ гел за раце со CBD содржи канабидиол (CBD) и  D-пантенол и глицерол кои имаат навлажнувачки ефект, со што се спречува црвенилото и сушењето на кожата и се штити и негува кожата на рацете.

 ПОДАТОЦИ ЗА ПРАВИЛНА УПОТРЕБА

За раце (со втривање): По нанесување на 2 до 3 ml РЕСЕПТ+ гел за раце со CBD, гелот се втрива околу 60 секунди на рацете (дланки, наддланки, прсти, зглобови) додека не се исушат. Не се промива.

 ПОДАТОЦИ КОИ ТРЕБА ДА СЕ ЗНААТ ПРЕД УПОТРЕБА

САМО ЗА НАДВОРЕШНА УПОТРЕБА.

Не смее да се нанесува на телесните празнини, на слузокожата и на очите, како и на оштетена кожа (или кожа со ранички од различен вид). При контакт со очите, внимателно да се испира со ладна вода.

 УСЛОВИ НА ЧУВАЊЕ: Да се чува на места недостапни за деца!

Да се чува во добро затворена амбалажа, на суво и проветрено место, на температура од +5C до +25C, одвоено од храна и пијалаци. Препаратот не го складирајте во близина на топлина, искри и во близина на отворен оган.

Да се употреби пред крајот на: рокот е втиснат на амбалажата.

ПАКУВАЊЕ

Пластичен контејнер со 30 ml гел.

ПОДАТОЦИ ЗА ОПАСНОСТ:

H225, H319,

 

P102, P210, P233, P305+P351+P338

Опасност
H225:
Лесно запалива течност и пареа
Внимание
Н319:
Иритација на очи