Форвита® Флекси Актив®

Се употребува при болки во зглобовите предизвикани од дегенеративни промени,  повреди, спортување и други видови на зголемена физичка активност.


Пакување:

Начин на издавање:

Код на производот:


Форвита® Флекси Актив

Се употребува при болки во зглобовите предизвикани од дегенеративни промени,  повреди, спортување и други видови на зголемена физичка активност.


Type:

Condition:

Code:


Општи податоци

Глукозамин, Хондроитин, Витамин Е, Хијалуронска киселина

СОВРШЕНА КОМБИНАЦИЈА ЗА ЗДРАВИ ЗГЛОБОВИ

Се употребува при болки во зглобовите предизвикани од дегенеративни промени,  повреди, спортување и други видови на зголемена физичка активност.

Глукозамин е главна состојка на ΄рскавицата во зглобовите. Со стареење, неговото создавање во организмот се намалува, што е поврзано со зголемена склоност кон повреди, оштетувања и дегенеративни промени на зглобовите, пропратени со болка.

Хондроитин природно се наоѓа во телото, го стимулира создавањето на ΄рскавицата и го спречува нејзиното разградување.

Хиалуронската киселина е компонента на синовијалната течност во зглобовите која ја потхранува ΄рскавицата.

Витамин Е има заштитна улога при оксидативен стрес.

Користење

Над 18 години: 1 капсула три пати на ден пред оброк.

Важно пред користење

Состав

1 капсула содржи:

  • Глукозамин сулфат 310 mg
  • Хондроитин сулфат 240 mg
  • Витамин Е 5 mg
  • Хијалуронска киселина 20 mg

Пакување

Глукозамин, Хондроитин, Витамин Е, Хијалуронска киселина

СОВРШЕНА КОМБИНАЦИЈА ЗА ЗДРАВИ ЗГЛОБОВИ

Се употребува при болки во зглобовите предизвикани од дегенеративни промени,  повреди, спортување и други видови на зголемена физичка активност.

Глукозамин е главна состојка на ΄рскавицата во зглобовите. Со стареење, неговото создавање во организмот се намалува, што е поврзано со зголемена склоност кон повреди, оштетувања и дегенеративни промени на зглобовите, пропратени со болка.

Хондроитин природно се наоѓа во телото, го стимулира создавањето на ΄рскавицата и го спречува нејзиното разградување.

Хиалуронската киселина е компонента на синовијалната течност во зглобовите која ја потхранува ΄рскавицата.

Витамин Е има заштитна улога при оксидативен стрес.

Слични производи