Адолор® Грипо Ц®

Paracetamol, ascorbic acid, caffeine, chlorpheniramine maleate

Терапевтски индикации

  • Ги ублажува симптомите на настинка и грип (солзење, секреција од носот, кивање)
  • Ги намалува болките (главоболка, мускулни болки, болки во зглобовите)
  • Ја намалува температурата
  • Содржи витамин Ц

Пакување:

Филм-обложени таблети 200 mg+150 mg+25 mg+2,5 mg

Начин на изавање:

Се издава без рецепт

Код на прозводот:

ATC N02B E51


Адолор® Грипо Ц

Paracetamol, ascorbic acid, caffeine, chlorpheniramine maleate

Терапевтски индикации

  • Ги ублажува симптомите на настинка и грип (солзење, секреција од носот, кивање)
  • Ги намалува болките (главоболка, мускулни болки, болки во зглобовите)
  • Ја намалува температурата
  • Содржи витамин Ц

Type:

Филм-обложени таблети 200 mg+150 mg+25 mg+2,5 mg

Condition:

Се издава без рецепт

Code:

ATC N02B E51


Општи податоци

Парацетамолот е лек против болка кој припаѓа во групата на неопиоидни аналгетици.
Парацетамол исто така има аналгетично и антипиретично дејство, односно ја намлаува болката и зголемената температура.

Хлорфенирамин припаѓа во групата на лекови наречени антихистаминици кои помагаат при ослободување на симптомите на алергија како: течење на носот, затнат нос, црвенило и/или преосетливост на очите.

Користење

Возрасни и деца над 12 години:

  • 2 филм-обложени таблети, до 3 пати на ден.
  • Доколку симптомите перзистираат повеќе од 7 дена, потребен е совет од лекар

Важно при користење

Состав

1 филм-обложена таблета содржи 200 mg парацетамол, 150 mg витамин Ц, 25 mg кофеин, 2,5 mg хлорфенирамин малеат.

Пакување

Кутија со 20 филм-обложени таблети во блистер пакување.

Парацетамолот е лек против болка кој припаѓа во групата на неопиоидни аналгетици.
Парацетамол исто така има аналгетично и антипиретично дејство, односно ја намлаува болката и зголемената температура.

Хлорфенирамин припаѓа во групата на лекови наречени антихистаминици кои помагаат при ослободување на симптомите на алергија како: течење на носот, затнат нос, црвенило и/или преосетливост на очите.

Слични Производи