Адолор® Рино®

Paracetamol, pseudoephedrine

Ги ублажува симптомите на настинка и грип, вклучувајќи:

 • Затнат нос
 • Болно грло
 • Главоболка
 • Болки во телото
 • Температура
 • Синусни симптоми, пример синусна болка, притисок и затнатост

Пакување:

Филм-обложени таблети 325 mg+30 mg

Начин на изавање:

Се издава без рецепт

Код на прозводот:

ATC N02B E51


Адолор® Рино

Paracetamol, pseudoephedrine

Ги ублажува симптомите на настинка и грип, вклучувајќи:

 • Затнат нос
 • Болно грло
 • Главоболка
 • Болки во телото
 • Температура
 • Синусни симптоми, пример синусна болка, притисок и затнатост

Type:

Филм-обложени таблети 325 mg+30 mg

Condition:

Се издава без рецепт

Code:

ATC N02B E51


Општи податоци

Парацетамолот е лек против болка кој припаѓа во групата на неопиоидни аналгетици.
Парацетамол исто така има аналгетично и антипиретично дејство, односно ја намлаува болката и зголемената температура.

Псеудоефедрин хидрохлорид е деконгестив кој го отстранува чувството на затнат нос.

Користење

Возрасни и деца над 12 годишна возраст

 • 2 филм-обложени таблети на четири до шест часа
 • Доколку симптомите перзистираат повеќе од 7 дена, потребен е совет од лекар

Важно при користење

Состав

1 филм обложена таблета содржи 325 mg парацетамол и 30 mg псеудоефедрин хидрохлорид.

Пакување

Кутија со 20 филм-обложени таблети  во блистер пакување.

Парацетамолот е лек против болка кој припаѓа во групата на неопиоидни аналгетици.
Парацетамол исто така има аналгетично и антипиретично дејство, односно ја намлаува болката и зголемената температура.

Псеудоефедрин хидрохлорид е деконгестив кој го отстранува чувството на затнат нос.

Слични Производи