CANNABO шампон®


Пакување:

CANNABO Шампон

Начин на изавање:

Код на прозводот:


CANNABO шампон


Type:

CANNABO Шампон

Condition:

Code:


Општи податоци

CANNABO шампон содржи канабидиол (CBD), односно маслен екстракт од растението коноп добиен со суперкритична CO2 екстракција, со докажано отсуство на хербициди и пестициди. CANNABO шампон не содржи THC (9-delta tetrahydrocannabinol) односно содржи во количина под 0,2%. CBD се врзува за соодветните рецептори на ендоканабиноидниот систем во кожата и тоа на клетките од површинскиот слој на кожата (епидермис), при што се постигнува противвоспалителен и смирувачки ефект на кожата на главата (скалпот). Кожата на главата и косата се директно изложени на штетното влијание на надворешната средина и чести козметички третмани. Изложеноста на УВ зраци, загаден воздух и други стресни фактори, доведува до создавање на слободни радикали кои може штетно да влијаат на кожата на главата, а со тоа и на квалитетот и изгледот на косата. CBD има антиоксидативни својства, ги неутрализира слободните радикали со што ја зголемува отпорноста на кожата на главата и го намалува губењето на влажноста. CANNABO шампонот заради антиоксидативното дејство на CBD, ја штити и детоксицира кожата на главата, ја задржува нејзината влажност и го намалува мастењето на косата. CANNABO шампонот претставува иновативна комбинација од CBD, екстракт од бршлен и пантенол. Екстрактот од бршлен ја подобрува циркулацијата на кожата на главата, со што обезбедува подобра размена на хранливи материи во фоликулите на влакната и придонесува за намалено опаѓање на косата. Пантенолот делува противвоспалително, има навлажнувачки и смирувачки ефект, со што ја негува и хидрира кожата на главата и косата. CANNABO шампонот со противвоспалителното и антиоксидативното дејство на CBD, дополнето со дејството на екстрактот од бршлен и пантенол ја штити и детоксицира кожата на главата, ја задржува нејзината влажност, ја ублажува благата иритација и перутање на кожата на главата, со што придонесува за здрава и сјајна коса. CANNABO шампонот е погоден за секојдневна употреба. Мие нежно и длабински, ја отстранува нечистотијата и ја негува кожата на главата и косата. Взаемното дејство на составните компоненти доведува до подобрување на состојбата и изгледот на косата. Со употреба на CANNABO шампонот, косата е сјајна и здрава.

Користење

CANNABO шампонот е наменет за секојдневна употреба и за сите типови на коса. Нанесете од шампонот на главата, лесно масирајте и потоа исплакнете со вода. При употреба, треба да се избегнува контакт со очи. CANNABO шампонот е наменет само за надворешна употреба.

Важно при користење

CANNABO шампонот не треба да се употребува при пречувствителност на која било состојка на шампонот.

Состав

150 ml CANNABO шампон содржи природен екстракт од канабис кој обезбедува 150 mg CBD (Cannabidiol екстрахиран од растението коноп). Природен CBD има противвоспалително и антиоксидативно дејство, ја штити и детоксицира кожата на главата и косата, ја задржува нејзината влажност и го намалува мастењето. Дополнително, канабидиолот ја ја ублажува иритацијата на скалпот и создавањето првут.

Екстракт од бршлен ја подобрува циркулацијата на скалпот, со што обезбедува подобра размена на хранливи материи во фоликулите на влакната и придонесува за намалено опаѓање на косата.

Пантенол има навлажнувачки и смирувачки ефект, со што ја негува и хидрира кожата на главата и косата.

Пакување

Кутија со пластично шише со 150 ml шампон

CANNABO шампон содржи канабидиол (CBD), односно маслен екстракт од растението коноп добиен со суперкритична CO2 екстракција, со докажано отсуство на хербициди и пестициди. CANNABO шампон не содржи THC (9-delta tetrahydrocannabinol) односно содржи во количина под 0,2%. CBD се врзува за соодветните рецептори на ендоканабиноидниот систем во кожата и тоа на клетките од површинскиот слој на кожата (епидермис), при што се постигнува противвоспалителен и смирувачки ефект на кожата на главата (скалпот). Кожата на главата и косата се директно изложени на штетното влијание на надворешната средина и чести козметички третмани. Изложеноста на УВ зраци, загаден воздух и други стресни фактори, доведува до создавање на слободни радикали кои може штетно да влијаат на кожата на главата, а со тоа и на квалитетот и изгледот на косата. CBD има антиоксидативни својства, ги неутрализира слободните радикали со што ја зголемува отпорноста на кожата на главата и го намалува губењето на влажноста. CANNABO шампонот заради антиоксидативното дејство на CBD, ја штити и детоксицира кожата на главата, ја задржува нејзината влажност и го намалува мастењето на косата. CANNABO шампонот претставува иновативна комбинација од CBD, екстракт од бршлен и пантенол. Екстрактот од бршлен ја подобрува циркулацијата на кожата на главата, со што обезбедува подобра размена на хранливи материи во фоликулите на влакната и придонесува за намалено опаѓање на косата. Пантенолот делува противвоспалително, има навлажнувачки и смирувачки ефект, со што ја негува и хидрира кожата на главата и косата. CANNABO шампонот со противвоспалителното и антиоксидативното дејство на CBD, дополнето со дејството на екстрактот од бршлен и пантенол ја штити и детоксицира кожата на главата, ја задржува нејзината влажност, ја ублажува благата иритација и перутање на кожата на главата, со што придонесува за здрава и сјајна коса. CANNABO шампонот е погоден за секојдневна употреба. Мие нежно и длабински, ја отстранува нечистотијата и ја негува кожата на главата и косата. Взаемното дејство на составните компоненти доведува до подобрување на состојбата и изгледот на косата. Со употреба на CANNABO шампонот, косата е сјајна и здрава.

Слични Производи