CANNABO Reven plus крем за вени®


Пакување:

Начин на изавање:

Код на прозводот:


CANNABO Reven plus крем за вени


Type:

Condition:

Code:


Општи податоци

CANNABO Reven plus е крем за вени кој содржи канабидиол (CBD), односно маслен екстракт од растението коноп добиен со суперкритична CO2 екстракција, со докажано отсуство на хербициди и пестициди. CANNABO Reven plus не содржи THC (9-delta tetrahydrocannabinol) односно содржи во количина под 0,2%. Кожата е најголемиот орган во кој се наоѓаат структури кои имаат модулаторно влијание на локалниот проток на крвта и лимфата, на функцијата на потните жлезди, имуниот одговор и одговорот при воспаленија. Во површинскиот слој на кожата (епидермис) се наоѓаат рецептори на ендоканабиноидниот систем за кои се врзува CBD при што се манифестира противвоспалително и/или имуномодулаторно дејство. Покрај тоа, CBD манифестира и силни антиоксидативни својства и преку неутрализирање на слободните радикали може да помогне во намалување на оштетување на клетките, посебно на сврзното ткиво и ѕидот на крвните садови, со што се намалуваат воспалителните процеси на кожата. Појавата на “синдром на тешки нозе” проследен со чувство на замор, тежина, нелагодност, оток, цpвeнилo и бoлкa во нозете, се должи на отежната венска циркулација. Доколку циркулацијата е отежнатата во подолг временски период, може да започне воспалителен процес и пукање на површинските капилари, што може да доведе до слабеење на ѕидовите на вените и појава на проширени вени. Различни фактори ја предизвикуваат оваа состојба: пролонгирано стоење или седење, физичка неактивност, зголемена телесна тежина, пол, возраст, бременост, генетска предиспозиција, хормонски статус, пушење и др. CANNABO Reven plus крем за вени е иновативна формулација со чија употреба може да се cтимyлиpa венската циpкyлaциja и да се yблaжи вocпaлeниeтo, да се намали отокот и бoлкaтa, а со тоа и чyвcтвoтo нa тежина, нелагодност и зaмopот вo нoзeтe. CANNABO Reven plus содржи CBD (канабидиол) и екстракти од див костен, арника и винова лоза, и може да има венотонизирачко (го подобрува венскиот тонус и ја зајакнува отпорноста на капиларите), антиедематозно (ги намалува отоците) и противвоспалително дејство. Екстрактот од семе на див костен помага за подобрување на тонусот на вените, го стимулира протокот на крв, ја нормализира размената на материи во ткивата и го подобрува лимфниот проток. Екстрактот од цвет од арника има изразено аналгетско, противвоспалително и антиедематозно својство, ја подобрува циркулацијата на крвта во кожата и активно влијае на ресорбирање на хематомите (модринките). Естрактот од листот на винова лоза помага во зајакнување на ѕидовите на вените, може да го подобри нивниот тонус и да ја намали пропустливоста на сврзното ткиво, со што може да превенира развој на проширени вени. CANNABO Reven plus иновативната формулација, со противвоспалителното и антиоксидативното дејство на CBD, дополнето со дејството на екстрактите од див костен, арника и винова лоза, допринесува во надминување на “синдромот на тешки нозе”, отечени зглобови на нозете, појавата на испукани капилари и намалувањето на локалниот оток и болка, односно подобрување на венската циркулација на нозете. CANNABO Reven plus крем за вени помага при:

 • “синдром на тешки нозе” (болка и чувство на тежина во нозете, ноќни грчеви во мускулите на листовите, чешање, оток на нозете), чувство на тежина во нозете во текот на бременоста или при долго стоење;
 • отстранување на воспалението, намалување на болката, црвенило;
 • релаксација и отстранување на чувството на замор во нозете;
 • стимулирање на циркулацијата на крвта;
 • повреди (модринки, оток на меките ткива, пост-трауматски хематоми, истегнување на лигаменти), инфилтрати после инјекции;
 • намалена капиларна пермеабилност и фрагилност;
 • проширени вени. CANNABO Reven plus како венотонизирачко средство подеднакво може да се користи и за превенција на појава на проширени вени, за релаксација на нозете по напорен работен ден, физичка неактивност, хормонски дисбаланс или бременост.

Користење

CANNABO Reven plus крем за вени се нанесува два пати на ден (обично наутро и навечер) во тенок слој на соодветниот дел на кожата на нозете, со нежна масажа со кружни движења обратно од насоката на стрелките на часовникот, во правец од зглобовите кон колената. Доколку постојат проширени вени, кремот се нанесува без масажа. При употреба, треба да се избегнува контакт со очи. CANNABO Reven plus е наменет само за надворешна употреба.

Важно при користење

УПОТРЕБА CANNABO Reven plus не треба да се употребува на оштетена кожа или кожа со ранички. CANNABO Reven plus не треба да се употребува при пречувствителност на која било состојка на кремот.

Состав

150 ml CANNABO Reven plus кремот за вени содржи природен екстракт од канабис кој обезбедува 225 mg CBD (Cannabidiol екстрахиран од растението коноп). Природен CBD преку антиоксидативното дејство помага во намалување на оштетување на клетките, посебно на сврзното ткиво, ѕидот на крвните садови и ги намалува воспалителните процеси во кожата.

Екстракт од семе на див костен го подобрува венскиот тонус, ја стимулира циркулацијата и отстранувањето на токсините.

Екстракт од цвет од арника има изразено аналгетско, противвоспалително и антиедематозно дејство со што влијае на ресорбирање на хематомите (модринките).

Естракт од листот на винова лоза ги зајакнува ѕидовите на вените, гоподобрува нивниот тонус, ја намалува пропустливоста на капиларите, со што превенира развој на проширени вени.

Пакување

Кутија со туба со 150 ml крем

CANNABO Reven plus е крем за вени кој содржи канабидиол (CBD), односно маслен екстракт од растението коноп добиен со суперкритична CO2 екстракција, со докажано отсуство на хербициди и пестициди. CANNABO Reven plus не содржи THC (9-delta tetrahydrocannabinol) односно содржи во количина под 0,2%. Кожата е најголемиот орган во кој се наоѓаат структури кои имаат модулаторно влијание на локалниот проток на крвта и лимфата, на функцијата на потните жлезди, имуниот одговор и одговорот при воспаленија. Во површинскиот слој на кожата (епидермис) се наоѓаат рецептори на ендоканабиноидниот систем за кои се врзува CBD при што се манифестира противвоспалително и/или имуномодулаторно дејство. Покрај тоа, CBD манифестира и силни антиоксидативни својства и преку неутрализирање на слободните радикали може да помогне во намалување на оштетување на клетките, посебно на сврзното ткиво и ѕидот на крвните садови, со што се намалуваат воспалителните процеси на кожата. Појавата на “синдром на тешки нозе” проследен со чувство на замор, тежина, нелагодност, оток, цpвeнилo и бoлкa во нозете, се должи на отежната венска циркулација. Доколку циркулацијата е отежнатата во подолг временски период, може да започне воспалителен процес и пукање на површинските капилари, што може да доведе до слабеење на ѕидовите на вените и појава на проширени вени. Различни фактори ја предизвикуваат оваа состојба: пролонгирано стоење или седење, физичка неактивност, зголемена телесна тежина, пол, возраст, бременост, генетска предиспозиција, хормонски статус, пушење и др. CANNABO Reven plus крем за вени е иновативна формулација со чија употреба може да се cтимyлиpa венската циpкyлaциja и да се yблaжи вocпaлeниeтo, да се намали отокот и бoлкaтa, а со тоа и чyвcтвoтo нa тежина, нелагодност и зaмopот вo нoзeтe. CANNABO Reven plus содржи CBD (канабидиол) и екстракти од див костен, арника и винова лоза, и може да има венотонизирачко (го подобрува венскиот тонус и ја зајакнува отпорноста на капиларите), антиедематозно (ги намалува отоците) и противвоспалително дејство. Екстрактот од семе на див костен помага за подобрување на тонусот на вените, го стимулира протокот на крв, ја нормализира размената на материи во ткивата и го подобрува лимфниот проток. Екстрактот од цвет од арника има изразено аналгетско, противвоспалително и антиедематозно својство, ја подобрува циркулацијата на крвта во кожата и активно влијае на ресорбирање на хематомите (модринките). Естрактот од листот на винова лоза помага во зајакнување на ѕидовите на вените, може да го подобри нивниот тонус и да ја намали пропустливоста на сврзното ткиво, со што може да превенира развој на проширени вени. CANNABO Reven plus иновативната формулација, со противвоспалителното и антиоксидативното дејство на CBD, дополнето со дејството на екстрактите од див костен, арника и винова лоза, допринесува во надминување на “синдромот на тешки нозе”, отечени зглобови на нозете, појавата на испукани капилари и намалувањето на локалниот оток и болка, односно подобрување на венската циркулација на нозете. CANNABO Reven plus крем за вени помага при:

 • “синдром на тешки нозе” (болка и чувство на тежина во нозете, ноќни грчеви во мускулите на листовите, чешање, оток на нозете), чувство на тежина во нозете во текот на бременоста или при долго стоење;
 • отстранување на воспалението, намалување на болката, црвенило;
 • релаксација и отстранување на чувството на замор во нозете;
 • стимулирање на циркулацијата на крвта;
 • повреди (модринки, оток на меките ткива, пост-трауматски хематоми, истегнување на лигаменти), инфилтрати после инјекции;
 • намалена капиларна пермеабилност и фрагилност;
 • проширени вени. CANNABO Reven plus како венотонизирачко средство подеднакво може да се користи и за превенција на појава на проширени вени, за релаксација на нозете по напорен работен ден, физичка неактивност, хормонски дисбаланс или бременост.

Слични Производи