Кодефан®®

Paracetamol, propyphenazone, caffeine, codeine phosphate

Терапевтски индикации   

Ублажување на главоболки од различна етиологија (тензиски, мигренозни, невралгични).

  • Поради комбинацијата од 4 компоненти, Кодефан е најдобриот избор за третман на главоболка и  мигрена.
  • Поради специјалната формулација на таблетите Кодефан има брзо дејство. Делува веќе за 15 минути.

Пакување:

Таблети 250 mg+210 mg+50 mg+10 mg

Начин на изавање:

Се издава без рецепт

Код на прозводот:

ATC N02B E51


Кодефан®

Paracetamol, propyphenazone, caffeine, codeine phosphate

Терапевтски индикации   

Ублажување на главоболки од различна етиологија (тензиски, мигренозни, невралгични).

  • Поради комбинацијата од 4 компоненти, Кодефан е најдобриот избор за третман на главоболка и  мигрена.
  • Поради специјалната формулација на таблетите Кодефан има брзо дејство. Делува веќе за 15 минути.

Type:

Таблети 250 mg+210 mg+50 mg+10 mg

Condition:

Се издава без рецепт

Code:

ATC N02B E51


Општи податоци

Користење

Возраст Доза Дневна Доза
> 16 години 1-2 таблети 3 пати на ден
12 – години ½ – 1 таблета 3 пати на ден

Важно при користење

Состав

1 таблета содржи 250 mg парацетамол, 210 mg пропифеназон, 50 mg кофеин и 10 mg кодеин фосфат.

Пакување

Кутија со 10 таблети во блистер пакување.

Слични Производи