Оралсепт®Пастили®

Benzydamine

Тројно дејство  

 • Аналгетско
 • Против-воспалително
 • Антимикробно

Индикации   

 • Болно и воспалено грло (болка, црвенило, гребење, отежнато голтање)
 • Болни или воспалителни состојби во устата (гингивитис, стоматитис, фарингитис)
 • Намалување на болка и воспаление после екстракција на заби

Пакување:

Пастили 3 mg

Начин на изавање:

Се издава без рецепт

Код на прозводот:

ATC A01A D02


Оралсепт®Пастили

Benzydamine

Тројно дејство  

 • Аналгетско
 • Против-воспалително
 • Антимикробно

Индикации   

 • Болно и воспалено грло (болка, црвенило, гребење, отежнато голтање)
 • Болни или воспалителни состојби во устата (гингивитис, стоматитис, фарингитис)
 • Намалување на болка и воспаление после екстракција на заби

Type:

Пастили 3 mg

Condition:

Се издава без рецепт

Code:

ATC A01A D02


Општи податоци

Користење

Три пати дневно по една пастила да се растопи во уста.

Максимална дневна доза е шест пастили во тек на 24 часа.

Важно при користење

Состав

1 пастила содржи 3 mg бензидамин хидрохлорид.

Пакување

Кутија со 20 пастили во блистер пакување.

Слични Производи