Витамин Е®

Tocopherol 100 ИЕ

Терапевтски индикации

  • Дополнителна терапија при стерилитет, хабитуални абортуси, менопаузален синдром, кардиоваскуларни, невролошки пореметувања, мускулни дистрофии, мастопатија и хемолиза.
  • Витаминот Е се користи во високи дози како антиоксидант, за превенцијата и терапија на заболувања во чија патогенеза играат улога слободните радикали (кардиоваскуларни, ревматоидни заболувања, карциноми, имуни заболувања и сл ).

Пакување:

Tаблети за џвакање

Начин на издавање:

Се издава без рецепт

Код на производот:

ATC A11H A03


Витамин Е

Tocopherol 100 ИЕ

Терапевтски индикации

  • Дополнителна терапија при стерилитет, хабитуални абортуси, менопаузален синдром, кардиоваскуларни, невролошки пореметувања, мускулни дистрофии, мастопатија и хемолиза.
  • Витаминот Е се користи во високи дози како антиоксидант, за превенцијата и терапија на заболувања во чија патогенеза играат улога слободните радикали (кардиоваскуларни, ревматоидни заболувања, карциноми, имуни заболувања и сл ).

Type:

Tаблети за џвакање

Condition:

Се издава без рецепт

Code:

ATC A11H A03


Општи податоци

Витаминот Е му помага на телото во борбата со канцерогените, срцевите заболувања и инфекциите. Тој го зајакнува имунолошкиот систем и помага во отстранувањето на респираторните проблеми. Една од функциите на витаминот Е е да го регулира нивото на витаминот А во телото.

Како антиоксиданс, витаминот Е има неверојатно дејство на здравјето на кожата. Тој ѝ помага да се заштити од UV зраците, загадувањето и сите други појави кои што произведуваат слободни радикали, одговорни за уништувањето на ткивата. Поради тоа негово својство, тој е главна состојка во многу козметички продукти против стареење на кожата. Витаминот Е прави кожата да изгледа помлада и помазна. Некои истражувања посочуваат дека витаминот Е го забрзува процесот на заздравување на изгореници.

Витаминот Е учествува во формирањето на репродуктивните клетки и ја подобрува плодноста на двата пола. Помага и во спречувањето на спонтан абортус.

Примајте и доволно количество витамин Ц и цинк. Тие помагаат витаминот Е подобро да се апсорбира во телото.

Користење

Една таблета, 1-3  пати на ден.

Важно пред користење

Состав

Една таблета за џвакање содржи: токоферол 100 ИЕ (витамин Е во форма на токоферил ацетат).

Пакување

Кутија со 30 таблети за џвакање (3 блистера х 10 таблети за џвакање).

Витаминот Е му помага на телото во борбата со канцерогените, срцевите заболувања и инфекциите. Тој го зајакнува имунолошкиот систем и помага во отстранувањето на респираторните проблеми. Една од функциите на витаминот Е е да го регулира нивото на витаминот А во телото.

Како антиоксиданс, витаминот Е има неверојатно дејство на здравјето на кожата. Тој ѝ помага да се заштити од UV зраците, загадувањето и сите други појави кои што произведуваат слободни радикали, одговорни за уништувањето на ткивата. Поради тоа негово својство, тој е главна состојка во многу козметички продукти против стареење на кожата. Витаминот Е прави кожата да изгледа помлада и помазна. Некои истражувања посочуваат дека витаминот Е го забрзува процесот на заздравување на изгореници.

Витаминот Е учествува во формирањето на репродуктивните клетки и ја подобрува плодноста на двата пола. Помага и во спречувањето на спонтан абортус.

Примајте и доволно количество витамин Ц и цинк. Тие помагаат витаминот Е подобро да се апсорбира во телото.

Слични производи