KANOIL® BIO 20% CBD  ®

CBD (Cannabidiol)

Për çfarë përdoret produkti kufitar KANOIL® BIO 

KANOIL® BIO mund të ndihmojë trupin në kushte me sëmundje malinje, sklerozë të shumëfishtë, HIV dhe sindroma epileptike në fëmijëri. 

KANOIL® BIO nuk është një zëvendësues për terapinë standarde të përshkruar, dhe veçanërisht jo një zëvendësues për terapinë standarde për sëmundjet e listuara. 


Packaging:

Solucion vaji në vaj kërpi, 20% CBD, spërkatje, 10 ml

Way of issuing:

Product code:


KANOIL® BIO 20% CBD  

CBD (Cannabidiol)

Për çfarë përdoret produkti kufitar KANOIL® BIO 

KANOIL® BIO mund të ndihmojë trupin në kushte me sëmundje malinje, sklerozë të shumëfishtë, HIV dhe sindroma epileptike në fëmijëri. 

KANOIL® BIO nuk është një zëvendësues për terapinë standarde të përshkruar, dhe veçanërisht jo një zëvendësues për terapinë standarde për sëmundjet e listuara. 


Type:

Solucion vaji në vaj kërpi, 20% CBD, spërkatje, 10 ml

Condition:

Code:


Informacion i përgjithshëm

KANOIL® BIO është një solucion vaji, një sprej për përdorim oral, që përmban një ekstrakt vaji të bimës së kërpit (kanabis) dhe vaj të farës së kërpit. 

Ekstrakti i vajit përftohet me ekstraktim nga bima e kërpit (kanabis), i cili kryhet në temperaturë të ulët pa përdorimin e tretësve organikë, gjë që siguron cilësinë më të lartë dhe mungesën e provuar të herbicideve dhe pesticideve. 

Ekstrakti përmban kanabinoidë, veçanërisht CBD (Cannabidiol), si dhe CBN (Cannabinol), CBG (Cannabigerol) dhe komponime të tjera të ngjashme. 

Kanabinoidet lidhen me receptorët CB1 dhe CB2 të sistemit endokannabinoid dhe mund të kenë imunomodulues (përmirësues të sistemit imunitar) dhe efekte të tjera pozitive. 

Vaji i farës së kërpit në CANOIL® BIO është një nga të paktët vajra bimore natyrale që përmban acide yndyrore esenciale omega-6 dhe acide yndyrore omega-3 në një raport 3:1, mirëmbajtja e të cilave është e rëndësishme për parandalimin e sëmundjeve inflamatore, kardiovaskulare, të lëkurës dhe të tjera çrregullime shëndetësore. 

KANOIL® Përgatitja BIO e ekstraktit të vajit të bimës së kërpit dhe vajit të farës së kërpit mund të përmbajë gjithashtu terpene, flavonoide, fitosterole, aminoacide, glikozide, vitamina (A, B1, B2, B6, C, D, E, F), pigmente, alkane, komponime azotike që janë të rëndësishme në ndërtimin e qelizave dhe rrjedhën normale të proceseve metabolike dhe fiziologjike në trup. 

Përbërësit kompleks të ekstraktit të vajit dhe vajit të farës së kërpit në KANOIL® sprei BIO kanë një efekt “entourage” (ndërveprim plotësues), i cili lejon që solucioni i vajit të ndikojë në mënyrë të favorshme në funksionin e shumë sistemeve dhe në gjendjen e përgjithshme të shëndetit. 

KANOIL® BIO përmban THC (9-delta tetrahydrocannabinol) në një sasi nën 0.2%. 

Për çfarë përdoret produkti kufitar KANOIL?® BIO 

KANOIL® BIO mund të ndihmojë trupin në kushte me sëmundje malinje, sklerozë të shumëfishtë, HIV dhe sindroma epileptike në fëmijëri. 

KANOIL® BIO nuk është një zëvendësues për terapinë standarde të përshkruar, dhe veçanërisht jo një zëvendësues për terapinë standarde për sëmundjet e listuara. 

Efekte pozitive gjatë përdorimit të KANOIL® BIO manifestohet gjithashtu në: 

 • Gjendjet e stresit, ankthit, nervozizmit, depresionit, spazmave të muskujve; 
 • Përzierje dhe të vjella, veçanërisht gjatë kimioterapisë ose rrezatimit te sëmundjet malinje; 
 • Bilanci i shqetësuar i florës së zorrëve; 
 • Dhimbje kronike (kryesisht dhimbje e lidhur me sistemin nervor, p.sh. e shkaktuar nga një nerv i dëmtuar, dhimbje fantazmë, nevralgji e fytyrës ose dhimbje kronike që vazhdon pas shërimit nga herpesi). 

 

Mund të përdoret gjithashtu për: 

 • Për parandalimin e sëmundjeve kardiovaskulare: ndihmon në rregullimin e presionit të gjakut, përmirëson funksionin e zemrës dhe është mbrojtës i zemrës; 
 • Ndihmon në rregullimin e përqendrimeve të larta të lipideve dhe kolesterolit në gjak (rritja e niveleve të yndyrës në gjak); 
 • Ndihmon në rregullimin e glicemisë së ngritur (rritje të nivelit të sheqerit) në gjak, veçanërisht te njerëzit me diabet; 
 • Përmirësimi i gjendjes së përgjithshme shëndetësore në sëmundjen e Parkinsonit; 
 • Zbutja e dëmtimit kognitiv në sëmundjen e Alzheimerit; 
 • Ndikim pozitiv kur shfaqen simptomat e sëmundjes së Krohn; 
 • Reduktimi i inflamacionit dhe dhimbjes në artritin reumatoid. 

Përdorimi

KANOIL® Zgjidhja e vajit BIO në formën e sprejit mundëson përdorim të thjeshtë dhe të shpejtë. 

KANOIL® Spreji BIO është i destinuar për përdorim nën gjuhë (i spërkatur nën gjuhë). 

Me përdorimin e KANOIL® BIO nën gjuhë lejon thithjen e kanabidiolit (CBD) direkt në gjak dhe dërgimin më të shpejtë të përqendrimeve më të larta të CBD në qarkullimin sistemik. Avantazhi i spërkatjes nën gjuhë është mundësia e rregullimit më të thjeshtë të dozës gjatë rritjes graduale të saj (nëse është e nevojshme). Një dozë e vetme spërkatjeje ka një vëllim prej rreth 200 µl që siguron rreth 40 mg CBD. Duhet të tundet mirë para përdorimit. 

KANOIL® BIO spërkatet nën gjuhë me presion normal të pompës dhe pas spërkatjes mbahet për rreth 60 sekonda përpara se të gëlltitet. 

Kur përdorni KANOIL® Spërkatja BIO nën gjuhë mund të ndjejë një shije specifike që vjen nga përbërësit natyralë të bimës së kanabisit. 

Përdorimi tek të rriturit dhe fëmijët mbi 14 vjeç: një deri në dy spërkatje në ditë. 

Përdorimi tek fëmijët deri në 14 vjeç: rekomandohet një spërkatje në ditë. 

Ushqimi nuk ndikon në përdorimin e KANOIL® BIO. Me rekomandimin e mjekut, doza mund të rritet. KANOIL® BIO nuk përmban gluten dhe laktozë. Mund të përdoret nga njerëzit në një dietë vegjetariane dhe/ose vegane. KANOIL® BIO mund të përdoret nga personat me diabet. 

E rëndësishme përpara përdorimit

 • Hipersensitivitet ndaj çdo përbërësi të sprejit; 
 • shtatzënia ose ushqyerja me gji; 
 • përdorimi i alkoolit ose i substancave të paligjshme. 

Përbërja

KANOIL® Zgjidhja e vajit BIO, spray përmban: 
2000 mg CBD (Kanabidiol i nxjerrë nga bima e Kanabisit), – vaj prej farës së kërpit deri në 10 ml. 

Paketimi

Një kuti me një shishe qelqi të errët 10 ml me një pompë dozimi me kapak plastik.

KANOIL® BIO është një solucion vaji, një sprej për përdorim oral, që përmban një ekstrakt vaji të bimës së kërpit (kanabis) dhe vaj të farës së kërpit. 

Ekstrakti i vajit përftohet me ekstraktim nga bima e kërpit (kanabis), i cili kryhet në temperaturë të ulët pa përdorimin e tretësve organikë, gjë që siguron cilësinë më të lartë dhe mungesën e provuar të herbicideve dhe pesticideve. 

Ekstrakti përmban kanabinoidë, veçanërisht CBD (Cannabidiol), si dhe CBN (Cannabinol), CBG (Cannabigerol) dhe komponime të tjera të ngjashme. 

Kanabinoidet lidhen me receptorët CB1 dhe CB2 të sistemit endokannabinoid dhe mund të kenë imunomodulues (përmirësues të sistemit imunitar) dhe efekte të tjera pozitive. 

Vaji i farës së kërpit në CANOIL® BIO është një nga të paktët vajra bimore natyrale që përmban acide yndyrore esenciale omega-6 dhe acide yndyrore omega-3 në një raport 3:1, mirëmbajtja e të cilave është e rëndësishme për parandalimin e sëmundjeve inflamatore, kardiovaskulare, të lëkurës dhe të tjera çrregullime shëndetësore. 

KANOIL® Përgatitja BIO e ekstraktit të vajit të bimës së kërpit dhe vajit të farës së kërpit mund të përmbajë gjithashtu terpene, flavonoide, fitosterole, aminoacide, glikozide, vitamina (A, B1, B2, B6, C, D, E, F), pigmente, alkane, komponime azotike që janë të rëndësishme në ndërtimin e qelizave dhe rrjedhën normale të proceseve metabolike dhe fiziologjike në trup. 

Përbërësit kompleks të ekstraktit të vajit dhe vajit të farës së kërpit në KANOIL® sprei BIO kanë një efekt “entourage” (ndërveprim plotësues), i cili lejon që solucioni i vajit të ndikojë në mënyrë të favorshme në funksionin e shumë sistemeve dhe në gjendjen e përgjithshme të shëndetit. 

KANOIL® BIO përmban THC (9-delta tetrahydrocannabinol) në një sasi nën 0.2%. 

Për çfarë përdoret produkti kufitar KANOIL?® BIO 

KANOIL® BIO mund të ndihmojë trupin në kushte me sëmundje malinje, sklerozë të shumëfishtë, HIV dhe sindroma epileptike në fëmijëri. 

KANOIL® BIO nuk është një zëvendësues për terapinë standarde të përshkruar, dhe veçanërisht jo një zëvendësues për terapinë standarde për sëmundjet e listuara. 

Efekte pozitive gjatë përdorimit të KANOIL® BIO manifestohet gjithashtu në: 

 • Gjendjet e stresit, ankthit, nervozizmit, depresionit, spazmave të muskujve; 
 • Përzierje dhe të vjella, veçanërisht gjatë kimioterapisë ose rrezatimit te sëmundjet malinje; 
 • Bilanci i shqetësuar i florës së zorrëve; 
 • Dhimbje kronike (kryesisht dhimbje e lidhur me sistemin nervor, p.sh. e shkaktuar nga një nerv i dëmtuar, dhimbje fantazmë, nevralgji e fytyrës ose dhimbje kronike që vazhdon pas shërimit nga herpesi). 

 

Mund të përdoret gjithashtu për: 

 • Për parandalimin e sëmundjeve kardiovaskulare: ndihmon në rregullimin e presionit të gjakut, përmirëson funksionin e zemrës dhe është mbrojtës i zemrës; 
 • Ndihmon në rregullimin e përqendrimeve të larta të lipideve dhe kolesterolit në gjak (rritja e niveleve të yndyrës në gjak); 
 • Ndihmon në rregullimin e glicemisë së ngritur (rritje të nivelit të sheqerit) në gjak, veçanërisht te njerëzit me diabet; 
 • Përmirësimi i gjendjes së përgjithshme shëndetësore në sëmundjen e Parkinsonit; 
 • Zbutja e dëmtimit kognitiv në sëmundjen e Alzheimerit; 
 • Ndikim pozitiv kur shfaqen simptomat e sëmundjes së Krohn; 
 • Reduktimi i inflamacionit dhe dhimbjes në artritin reumatoid. 

Produkte të tjera