Диклофенак Гел®

Diclofenac

Терапевтски индикации   

 • локално ублажување на болка и воспаление
 • повреди на тетиви, лигаменти, мускули и зглобови, (изместување, шинување, истегнување и контузии)
 • ревматизам
 • артритични состојби

Пакување:

Гел 1%

Начин на изавање:

Се издава без рецепт

Код на прозводот:

ATC M02A A15


Диклофенак Гел

Diclofenac

Терапевтски индикации   

 • локално ублажување на болка и воспаление
 • повреди на тетиви, лигаменти, мускули и зглобови, (изместување, шинување, истегнување и контузии)
 • ревматизам
 • артритични состојби

Type:

Гел 1%

Condition:

Се издава без рецепт

Code:

ATC M02A A15


Општи податоци

Користење

Возрасни и деца над 14 години

 • 2-4 g од гелот (одговара на количина на гелот во облик на круг, приближно со дијаметар од 2 до 2.5 cm), 3-4 пати на ден, нежно се втрива во кожата.
 • Кај артритични болки може да биде неопходна примена на гелот до 7-14 дена (за да се овозможи неговиот ефект на зглобовите) за да дојде до подобрување.
 • По нанесувањето на гелот, рацете треба да се измијат, освен ако не е потребно да се третираат со гелот. Ако после 7 дена не дојде до подобрување, или дојде до влошување на симптомите, се препорачува консултација со лекар. Лекот не треба да се употребува повеќе од 14 дена, освен по препорака од лекар.

Важно при користење

Состав

1 g гел содржи 10 mg диклофенак натриум.

Пакување

1 g гел содржи 10 mg диклофенак натриум.

Слични Производи