Xhel Diklofenak®

Diclofenac

Indikacionet terapeutike   

 • lehtësim lokal i dhimbjes dhe inflamacionit 
 • lëndime të tendinave, ligamenteve, muskujve dhe kyçeve (zhvendosje, ndrydhje, tendosje dhe kontuzionet) 
 • reumatizma 
 • gjendjet artritike 

Packaging:

xhel 1%

Way of issuing:

Lëshohet pa recetë

Product code:

ATC M02A A15


Xhel Diklofenak

Diclofenac

Indikacionet terapeutike   

 • lehtësim lokal i dhimbjes dhe inflamacionit 
 • lëndime të tendinave, ligamenteve, muskujve dhe kyçeve (zhvendosje, ndrydhje, tendosje dhe kontuzionet) 
 • reumatizma 
 • gjendjet artritike 

Type:

xhel 1%

Condition:

Lëshohet pa recetë

Code:

ATC M02A A15


Informacion i përgjithshëm

Përdorimi

Të rriturit dhe fëmijët mbi 14 vjeç: 

 • 2-4 g xhel (korrespondon me sasinë e xhelit në formë rrethi, afërsisht me një diametër prej 2 deri në 2,5 cm), 3-4 herë në ditë, fërkohet butësisht në lëkurë. 
 • Në dhimbjet e artritit, aplikimi i xhelit deri në 7-14 ditë (për të lejuar efektin e tij në nyje) mund të jetë i nevojshëm që të ndodhë përmirësim. 
 • Pas aplikimit të xhelit duhen larë duart, përveç rasteve kur është e nevojshme trajtimi i tyre me xhel. Nëse pas 7 ditësh nuk ka përmirësim, ose ka përkeqësim të simptomave, rekomandohet të konsultoheni me mjekun. Bari nuk duhet të përdoret për më shumë se 14 ditë, me përjashtim të rekomandimit të mjekut. 

E rëndësishme përpara përdorimit

Përbërja

1 g xhel përmban 10 mg diklofenak natriumi. 

Paketimi

1 g xhel përmban 10 mg diklofenak natriumi.

Produkte të tjera