COLOSAL®


Пакување:

Додаток на исхрана за медицински потреби

Начин на изавање:

30 гастрорезистентни таблети со приспособено ослободување

Код на прозводот:


COLOSAL


Type:

Додаток на исхрана за медицински потреби

Condition:

30 гастрорезистентни таблети со приспособено ослободување

Code:


Општи податоци

Ефикасноста на Colosal се должи на комбинацијата на трите состојки:

Бутирна киселина

Бутирната (путерна) киселина е масна киселина со краток синџир, присутна во природата како компонента на масната фракција на млекото и неговите деривати.

Кај луѓето е физиолошка творба што се формира во дебелото црево како резултат на ферментација на диетални влакна.

Бутирната киселина е главен извор на енергија на клетките на дебелото црево (колоноцити), го стимулира метаболизмот и нивното физиолошко созревање и игра важна улога во одржувањето на интегритетот на цревната слузница. Нејзиното присуство во цревата ја намалува pH-вредноста на цревата, при што создава неповолна средина за развој на патогени бактерии.

Бифидобактерии

Бифидобактериите се живи бактериски култури и важни компоненти на цревната микрофлора и се едни од најважните „добри“ бактерии во дебелото црево кај возрасните и кај децата.

Фруктоолигосахариди (ФОС)

Фруктоолигосахаридите се сложени јаглехидрати или природни шеќери што се речиси несварливи во организмот на човекот. Нивната улога на пребиотик е тоа што се храна за разновидната бактериска популација што ја сочинува човековата интестинална флора.

Користење

Препорачано дозирање:

2 х 1 таблета Colosal во текот на првиот месец

1 х 1 таблета Colosal како доза за одржување

Важно при користење

Таблетата не треба да се крши. Не содржи глутен.

Состав

Пакување

30 гастрорезистентни таблети со приспособено ослободување

Ефикасноста на Colosal се должи на комбинацијата на трите состојки:

Бутирна киселина

Бутирната (путерна) киселина е масна киселина со краток синџир, присутна во природата како компонента на масната фракција на млекото и неговите деривати.

Кај луѓето е физиолошка творба што се формира во дебелото црево како резултат на ферментација на диетални влакна.

Бутирната киселина е главен извор на енергија на клетките на дебелото црево (колоноцити), го стимулира метаболизмот и нивното физиолошко созревање и игра важна улога во одржувањето на интегритетот на цревната слузница. Нејзиното присуство во цревата ја намалува pH-вредноста на цревата, при што создава неповолна средина за развој на патогени бактерии.

Бифидобактерии

Бифидобактериите се живи бактериски култури и важни компоненти на цревната микрофлора и се едни од најважните „добри“ бактерии во дебелото црево кај возрасните и кај децата.

Фруктоолигосахариди (ФОС)

Фруктоолигосахаридите се сложени јаглехидрати или природни шеќери што се речиси несварливи во организмот на човекот. Нивната улога на пребиотик е тоа што се храна за разновидната бактериска популација што ја сочинува човековата интестинална флора.

Слични Производи