Форвита® Кидс Сируп®

Мултивитамински сируп

Подобро здравје за нашите деца

Подобар имунитет

Силни коски и здрави заби

 


Пакување:

Мултивитамински сируп

Начин на изавање:

Код на прозводот:


Форвита® Кидс Сируп

Мултивитамински сируп

Подобро здравје за нашите деца

Подобар имунитет

Силни коски и здрави заби

 


Type:

Мултивитамински сируп

Condition:

Code:


Општи податоци

ФОРВИТА® КИДС мултивитаминскиот сируп за деца е комбинација на витамини неопходни за

здрав развој на децата. Со употребата на овој сируп се задоволуваат зголемените потреби на

телото за витамини и се дополнува нивниот недостаток во исхраната.

Витаминот Ц придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем, ја зголемува апсорпцијата на железо и придонесува за заштита на клетките од оксидативен стрес. Витаминот Д придонесува за одржување на нормални коски и за одржување на нормални заби и за нормална апсорпција на калциум. Витамините Б6 и Б12 придонесуваат за нормална функција на нервниот систем. Дополнително, Витамините Б1, Б2, Б6, Б12 и пантотенска киселина придонесуваат за нормален енергетски метаболизам. Витаминот А придонесува за одржување на нормален вид и за одржување на нормални мукозни мембарни.

Користење

Деца од 1-14 годишна возраст: 1 лажичка (5 ml) на ден.

Да не се надминува препорачаната дневна доза.

Додатоците на исхрана не треба да се користат како замена за разновидна исхрана.

Важно при користење

Пред употреба на производот консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт ако Вашето дете зема други лекови или има било каков медицински проблем. Производот да не се употребува доколку постои преосетливост на некоја од составните компоненти на производот. Доколку се појави преосетливост, треба да се престане со употреба. ФОРВИТА® КИДС мултивитаминскиот сируп за деца содржи шеќер сахароза. Ако Ви е кажано од Вашиот лекар дека Вашето дете не поднесува некои шеќери, пред да го употребите овој производ контактирајте го лекарот.

Состав

  • 1 мала лажичка (5 ml) содржи:
Состав 5 ml *(%) МДВ 1-3 годин *(%) МДВ 4-6 годин *(%) МДВ 7-10 години *(%) МДВ 11-14 години

 

Витамин А 351μg 88 70 50 44
Витамин Ц 40 mg 100 89 89 80
Витамин Д3 2.5 μg 25 25 25 25
Витамин Б1 0.7 mg 100 78 70 54
Витамин Б2 0.8 mg 100 73 67 53
Витамин Б6 0.6 mg 60 55 43 35
Витамин Б12 0.7 μg 100 70 50 35
Пантотенска

киселина

2.1 mg 70 53 42 30
Витамин Б3 5 mg 56 42 38 29

Пакување

Кутија со стаклено шише со 120 ml сируп, пластична лажичка за дозирање и внатрешно упатство.

ФОРВИТА® КИДС мултивитаминскиот сируп за деца е комбинација на витамини неопходни за

здрав развој на децата. Со употребата на овој сируп се задоволуваат зголемените потреби на

телото за витамини и се дополнува нивниот недостаток во исхраната.

Витаминот Ц придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем, ја зголемува апсорпцијата на железо и придонесува за заштита на клетките од оксидативен стрес. Витаминот Д придонесува за одржување на нормални коски и за одржување на нормални заби и за нормална апсорпција на калциум. Витамините Б6 и Б12 придонесуваат за нормална функција на нервниот систем. Дополнително, Витамините Б1, Б2, Б6, Б12 и пантотенска киселина придонесуваат за нормален енергетски метаболизам. Витаминот А придонесува за одржување на нормален вид и за одржување на нормални мукозни мембарни.

Слични Производи