CANNABO дневен крем®


Пакување:

Дневен крем

Начин на изавање:

Код на прозводот:


CANNABO дневен крем


Type:

Дневен крем

Condition:

Code:


Општи податоци

CANNABO дневен крем содржи канабидиол (CBD), односно маслен екстракт од растението коноп добиен со суперкритична CO2 екстракција, со докажано отсуство на хербициди и пестициди. CANNABO дневен крем не содржи THC (9-delta tetrahydrocannabinol) односно содржи во количина под 0,2%. CBD се врзува за соодветните рецептори на ендоканабиноидниот систем во кожата и тоа на клетките од површинскиот слој на кожата (епидермис), при што се постигнува противвоспалителен и смирувачки ефект. Кожата на лицето е директно изложена на штетното влијание на надворешната средина. Изложеноста на УВ зраци, загаден воздух и други стресни фактори во текот на денот, доведува до создавање на слободни радикали кои го забрзуваат процесот на стареење на кожата и доведуваат до појава на брчки, намален тонус на кожата и сува кожа. CBD има антиоксидативни својства, ги неутрализира слободните радикали и на тој начин ја зголемува отпорноста на кожата, го намалува губењето на влажноста и предвременото стареење на кожата. CANNABO дневен крем со CBD, заради антиоксидативното дејство на CBD ја штити и детоксицира кожата на лицето, ја задржува нејзината влажност, ги измазнува брчките и ги зацврстува контурите на лицето. Со воведување на иновативна технологија и комбинирање на CBD и деликатната формулација збогатена со колаген и хиjалуронска киселина брзо се намалуваат недостатоците за постигнување на младешки изглед. Својствата на CBD гарантираат интензивно хидрирање на кожата и обезбедуваат хранливи материи во совршени пропорции. CANNABO дневен крем претставува комбинација на CBD со колаген, хиjaлуронска киселина, витамин Е и пантенол. Колагенот делува против знаците на стареење со измазнување на брчките и фините линии, редефинирање на контурите и обезбедување повоедначен тен на кожата. Хиjaлуронската киселина ја задржува влажноста на кожата, видливо ги пополнува брчките и спречува формирање на нови и кожата на допир е цврста и мазна и изгледа свежа и блескава. Витаминот Е ги штити епидермалните липиди, како и колагенските и еластинските влакна на кожата од штетното влијание на околината. Пантенолот има навлажнувачки и смирувачки ефект, го намалува црвенилото и делува противвоспалително. Дополнителните состојки го засилуваат ефектот на кремот, со поттикнување на регенерација на епидермисот и корекција на недостатоците на кожата, во текот на денот.

Користење

CANNABO дневен крем ја штити кожата од негативните ефекти на атмосферските влијанија, овозможува детоксикација и подобро хидрирање, ја смирува и ја измазнува кожата, ги намалува брчките и неправилностите, одржувајќи ја влажноста во текот на целиот ден. Пред употреба, кожата треба да се исчисти. Нанесете мала количина од кремот на кожата на лицето со масирање. Користете го кремот наутро и во текот на денот, според Вашите потреби. При употреба, треба да се избегнува контакт со очи.

Важно при користење

CANNABO дневен крем е наменет само за надворешна употреба. дневен крем не треба да се употребува при пречувствителност на која било состојка на кремот.

Состав

Природен ЦБД кој ја навлажнува и смирува кожата, ја забрзува најзината регенерација и што е најважно ја штити од штетни надворешни влијанија (загадување и слободни радикали), со што спречува нејзино предвремено стареење.

Колаген најважен за одржување на младешкиот изглед. Ги измазнува борите и дава цврстина на кожата. Со редовна употреба ги зацврстува контурите на лицето и го враќа изгубениот тонус.

Хијалурон кој  ја одржува влажноста на кожата, ги измазнува брчките и спречува создавање на нови. кожата. Употребуваме хијалурон (Hya Care fileer SL) со специјална формулација која овозможува најдобра абсорпција во кожата и максимален ефект.

Витамин Е ги штити епидермалните липиди, колагенските и еластинските влакна и ја омекнува кожата.

Пантенол – има навлажнувачки и смирувачки ефект, го намалува црвенилото и иритациите.

Пакување

Кутија со туба со 50 ml крем

CANNABO дневен крем содржи канабидиол (CBD), односно маслен екстракт од растението коноп добиен со суперкритична CO2 екстракција, со докажано отсуство на хербициди и пестициди. CANNABO дневен крем не содржи THC (9-delta tetrahydrocannabinol) односно содржи во количина под 0,2%. CBD се врзува за соодветните рецептори на ендоканабиноидниот систем во кожата и тоа на клетките од површинскиот слој на кожата (епидермис), при што се постигнува противвоспалителен и смирувачки ефект. Кожата на лицето е директно изложена на штетното влијание на надворешната средина. Изложеноста на УВ зраци, загаден воздух и други стресни фактори во текот на денот, доведува до создавање на слободни радикали кои го забрзуваат процесот на стареење на кожата и доведуваат до појава на брчки, намален тонус на кожата и сува кожа. CBD има антиоксидативни својства, ги неутрализира слободните радикали и на тој начин ја зголемува отпорноста на кожата, го намалува губењето на влажноста и предвременото стареење на кожата. CANNABO дневен крем со CBD, заради антиоксидативното дејство на CBD ја штити и детоксицира кожата на лицето, ја задржува нејзината влажност, ги измазнува брчките и ги зацврстува контурите на лицето. Со воведување на иновативна технологија и комбинирање на CBD и деликатната формулација збогатена со колаген и хиjалуронска киселина брзо се намалуваат недостатоците за постигнување на младешки изглед. Својствата на CBD гарантираат интензивно хидрирање на кожата и обезбедуваат хранливи материи во совршени пропорции. CANNABO дневен крем претставува комбинација на CBD со колаген, хиjaлуронска киселина, витамин Е и пантенол. Колагенот делува против знаците на стареење со измазнување на брчките и фините линии, редефинирање на контурите и обезбедување повоедначен тен на кожата. Хиjaлуронската киселина ја задржува влажноста на кожата, видливо ги пополнува брчките и спречува формирање на нови и кожата на допир е цврста и мазна и изгледа свежа и блескава. Витаминот Е ги штити епидермалните липиди, како и колагенските и еластинските влакна на кожата од штетното влијание на околината. Пантенолот има навлажнувачки и смирувачки ефект, го намалува црвенилото и делува противвоспалително. Дополнителните состојки го засилуваат ефектот на кремот, со поттикнување на регенерација на епидермисот и корекција на недостатоците на кожата, во текот на денот.

Слични Производи