Оралсепт® спреј ®

Benzydamine

Тројно дејство  

 • Аналгетско
 • Против-воспалително
 • Антимикробно

Индикации

 • Болно и воспалено грло (болка, црвенило, гребење, отежнато голтање)
 • Болни или воспалителни состојби во устата (гингивитис, стоматитис, фарингитис)
 • Намалување на болка и воспаление после екстракција на заби

Пакување:

Раствор 1,5 mg /g

Начин на изавање:

Се издава без рецепт

Код на прозводот:

ATC A01A D02


Оралсепт® спреј 

Benzydamine

Тројно дејство  

 • Аналгетско
 • Против-воспалително
 • Антимикробно

Индикации

 • Болно и воспалено грло (болка, црвенило, гребење, отежнато голтање)
 • Болни или воспалителни состојби во устата (гингивитис, стоматитис, фарингитис)
 • Намалување на болка и воспаление после екстракција на заби

Type:

Раствор 1,5 mg /g

Condition:

Се издава без рецепт

Code:

ATC A01A D02


Општи податоци

Користење

Возрасни: 4-8 испрснувања, 2-6 пати дневно
Деца на возраст од 6 до 12 години: 4 испрснувања, 2-6 пати дневно
Деца помали од 6 години: 1-4 испрснување на 4 kg телесна тежина, 2-6 пати дневно

Важно при користење

Состав

1 ml раствор содржи 1.5 mg бензидамин хидрохлорид.

Пакување

Кутија со пластичен контејнер со дозирачка пумпа, со 30 ml спреј за уста.

 

Слични Производи