Парацетамол таблети®

Paracetamol

Терапевтски индикации

Третман на блага до умерена болка, вклучувајќи главоболка, мигрена, невралгија, забоболка, болки во грлото, менструални болки, симптоматско ублажување на ревматски болки и при грип или настинки придружени со покачена телесна температура.


Пакување:

Таблети 500 mg

Начин на изавање:

Се издава без рецепт

Код на прозводот:

ATC N02B E01


Парацетамол таблети

Paracetamol

Терапевтски индикации

Третман на блага до умерена болка, вклучувајќи главоболка, мигрена, невралгија, забоболка, болки во грлото, менструални болки, симптоматско ублажување на ревматски болки и при грип или настинки придружени со покачена телесна температура.


Type:

Таблети 500 mg

Condition:

Се издава без рецепт

Code:

ATC N02B E01


Општи податоци

Користење

Препорачана дневна доза Максимална дневна доза
Возрасни и деца над 12 години 2 таблети на секои 4 часа 8 таблети во тек на 24 часа
Деца од 6 до 12 години ½ – 1 таблета на секои 4 часа 4 таблети во тек на 24 часа

Важно при користење

Состав

1 таблета содржи 500 mg парацетамол.

Пакување

Кутија со 500 таблети од 500 mg во блистер пакување.

Слични Производи