Рефалгин®®

Metamizole sodium

Терапевтски индикации  

Силни болки од различно потекло, како главоболка, забоболка, невралгија на тригеминалниот нерв, херпес зостер, лумбаго, ишијалгија, болки при акутен и хроничен ревматизам, мускулни болки, постоперативни и посттрауматски болки, болки при малигни заболувања, ренални и билијарни колики.  Фебрилни состојби кои не реагираат на терапија со други лекови.


Пакување:

Tаблети 500 mg

Начин на изавање:

Се издава без рецепт

Код на прозводот:

ATC N02B B02


Рефалгин®

Metamizole sodium

Терапевтски индикации  

Силни болки од различно потекло, како главоболка, забоболка, невралгија на тригеминалниот нерв, херпес зостер, лумбаго, ишијалгија, болки при акутен и хроничен ревматизам, мускулни болки, постоперативни и посттрауматски болки, болки при малигни заболувања, ренални и билијарни колики.  Фебрилни состојби кои не реагираат на терапија со други лекови.


Type:

Tаблети 500 mg

Condition:

Се издава без рецепт

Code:

ATC N02B B02


Општи податоци

Користење

Поединечна доза Дневна доза Максимална дневна доза
Возрасни 1-2 таблети (500-1000 mg) 1- 4 пати дневно 4 g поделени во 3-4 поединечни дози
Деца со телесна тежина над 30 kg

 

10 mg/kg (250-500 mg) 1-4 пати дневно 8-17 mg/kg

Важно при користење

Состав

1 таблета содржи 500 mg метамизол натриум.

Пакување

Кутија со 500 таблети од 500 mg во блистер пакување.

Слични Производи