Реконазол® Шампон®

Кetoconazole

Терапевтски индикации 

Превенција и третман на инфекции предизвикани од Malassezia, како што се првут, себороичен дерматитис и тинеа версиколор (габична инфекција на кожата).

  • Ефект видлив после 7 дневен третман
  • Делува локално, без системска ресорпција
  • Нема несакани ефекти
  • Има пријатен мирис

Пакување:

Шампон 2%

Начин на изавање:

Се издава без рецепт

Код на прозводот:

ATC D01AC08


Реконазол® Шампон

Кetoconazole

Терапевтски индикации 

Превенција и третман на инфекции предизвикани од Malassezia, како што се првут, себороичен дерматитис и тинеа версиколор (габична инфекција на кожата).

  • Ефект видлив после 7 дневен третман
  • Делува локално, без системска ресорпција
  • Нема несакани ефекти
  • Има пријатен мирис

Type:

Шампон 2%

Condition:

Се издава без рецепт

Code:

ATC D01AC08


Општи податоци

Користење

Возрасни и деца:
Шампонот се нанесува на болниот дел на кoжата или  косата. По 3-5 минути убаво се плакне со вода.

Важно при користење

Состав

1g шампон содржи 20 mg кетоконазол

Пакување

Кутија со шампон (2 %) во пластично шише од 120 ml.

Слични Производи