Вентор® Гел®

Nimesulide

Терапевтски индикации 

Болка и воспаление поради:

  • повреди (истегнување, шинување, тендинитис, теносиновитис, бурзитис, епикондилитис)
  • дегенеративни промени на мускулноскелетниот систем и меките ткива (артропатии, остеоартрит, ревматски болки)

Пакување:

Гел 2%

Начин на изавање:

Се издава без рецепт

Код на прозводот:

ATC M02A A


Вентор® Гел

Nimesulide

Терапевтски индикации 

Болка и воспаление поради:

  • повреди (истегнување, шинување, тендинитис, теносиновитис, бурзитис, епикондилитис)
  • дегенеративни промени на мускулноскелетниот систем и меките ткива (артропатии, остеоартрит, ревматски болки)

Type:

Гел 2%

Condition:

Се издава без рецепт

Code:

ATC M02A A


Општи податоци

Нимесулид припаѓа во групата на нестероиди антиинфламаторни лекови.

Помага за ослободување од болка и намалување на воспаление и оток при многубројни болни состојби кои влијаат на зглобовите и коските.

Обезболува за 15 минути, а дејството му трае до 12 часа.

Користење

Возрасни и деца над 12 години:

Тенок слој од гелот се нанесува на заболеното место два до три пати на ден, со лесно втривање, во период од  7-15 дена.

Важно при користење

Состав

100 g гел содржи 2 g нимесулид

Пакување

Кутија со туба со 50 g гел 2%.

Нимесулид припаѓа во групата на нестероиди антиинфламаторни лекови.

Помага за ослободување од болка и намалување на воспаление и оток при многубројни болни состојби кои влијаат на зглобовите и коските.

Обезболува за 15 минути, а дејството му трае до 12 часа.

Слични Производи