ДИВЕН®

Ублажување на симптомите при хронична венска болест, како што се болка, оток, чувство на тежина и замор во нозете, немирни нозе и ноќни грчеви. Ублажување на симптомите при акутни хемороидални промени како што се болка, оток и крварење во аналната регија.

Диосмин и Хесперидин


Пакување:

30 капсули

Начин на изавање:

Се издава без рецепт

Код на прозводот:


ДИВЕН

Ублажување на симптомите при хронична венска болест, како што се болка, оток, чувство на тежина и замор во нозете, немирни нозе и ноќни грчеви. Ублажување на симптомите при акутни хемороидални промени како што се болка, оток и крварење во аналната регија.

Диосмин и Хесперидин


Type:

30 капсули

Condition:

Се издава без рецепт

Code:


Општи податоци

ДИВЕН

Ублажување на симптомите при хронична венска болест, како што се болка, оток, чувство на тежина и замор во нозете, немирни нозе и ноќни грчеви.
Ублажување на симптомите при акутни хемороидални промени како што се болка, оток и крварење во аналната регија.

Користење

Дозирање и начин на употреба: 1-2 капсули Дивен дневно

Важно при користење

ДИВЕН не содржи глутен и лактоза, може да го употребуваат лица на вегетаријанска и/или веганска исхрана, може да го употребуваат лица со дијабетес.

Состав

Микронизирана прочистена флавоноидна фракција (MPFF) е веноактивна фракција составена од флавоноиди и è попотентна од чистиот диосмин поради присуството на дополнителни флавоноиди, како што е хесперидин, диосметин, линарин и изрхоифолин.

Дополнително, биорасположливоста* и апсорбцијата на MPFF се зголемува како резултат на микронизацијата на активните состојки.

Пакување

Диосмин (450 mg во една капсула) и Хесперидин (50 mg во една капсула)

ДИВЕН

Ублажување на симптомите при хронична венска болест, како што се болка, оток, чувство на тежина и замор во нозете, немирни нозе и ноќни грчеви.
Ублажување на симптомите при акутни хемороидални промени како што се болка, оток и крварење во аналната регија.

Слични Производи