ФОРВИТА® АНТИ-СТРЕС®


Пакување:

Додаток на исхрана

Начин на изавање:

Код на прозводот:


ФОРВИТА® АНТИ-СТРЕС


Type:

Додаток на исхрана

Condition:

Code:


Општи податоци

ФОРВИТА® АНТИ-СТРЕС филм-обложените таблети се комбинација на магнезиум и витамин Б6, супстанции кои се важни за метаболизмот.

Магнезиум е минерал од големо значење за организмот. Неопходен е за снабдување на клетките со енергија и игра значајна улога во активацијата на ензимите.

Витамин Б6 е есенцијален витамин кој е растворлив во вода и кој треба да се внесува со храна или со користење производи кои содржат Витамин Б6, со оглед на тоа што не се создава ниту се складира во телото.

Магнезиумот кој влегува во состав на ФОРВИТА® АНТИ-СТРЕС филм-обложените таблети придонесува за:  

– Нормален енергетски метаболизам.

– Нормална функција на невромускулниот систем.

– Одржување на нормални коски.

Витаминот Б6 кој влегува во состав на ФОРВИТА® АНТИ-СТРЕС филм-обложените таблети придонесува за:  

– Нормална функција на нервниот систем.

– Нормална функција на имунолошкиот систем.

– Протеинскиот метаболизам на клетките.

Исто така, има улога во создавање на црвените крвни клетки.

Користење

Возрасни и деца над 14 годишна возраст може да земаат 1-3 филм-обложени таблети на ден.

Да не се надминува препорачаната дневна доза.

Додатоците на исхрана не треба да се користат како замена за разновидна исхрана.

Важно при користење

Пред употреба на производот консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт ако сте бремени или доите, земате други лекови или имате било каков медицински проблем.

Производот да не се употребува доколку постои преосетливост на некоја од составните компоненти на производот. Доколку се појави преосетливост, треба да се престане со употреба.

ФОРВИТА® АНТИ-СТРЕС филм-обложените таблети содржат шеќер лактоза. Ако Ви е кажано од Вашиот лекар дека не поднесувате некои шеќери, пред да го употребите овој производ контактирајте го лекарот.

Состав

1 филм-обложена таблета содржи: 500 mg Магнезиум лактат 2-хидрат (што одговара на 50 mg чист магнезиум) и 2 mg Пиридоксин хидрохлорид.

 

Состав 1 филм-обложена таблета 3 филм-обложени таблети * (%) ПДВ
Магнезиум

(во форма на Магнезиум лактат)

 

50 mg

 

150 mg

 

43

Витамин Б6

(Пиридоксин хидрохлорид)

 

2 mg

 

6 mg

 

429

*Препорачано Дневно Внесување

Пакување

Кутија со 30 филм-обложени таблети и внатрешно упатство.

Кутија со 60 филм-обложени таблети и внатрешно упатство.

ФОРВИТА® АНТИ-СТРЕС филм-обложените таблети се комбинација на магнезиум и витамин Б6, супстанции кои се важни за метаболизмот.

Магнезиум е минерал од големо значење за организмот. Неопходен е за снабдување на клетките со енергија и игра значајна улога во активацијата на ензимите.

Витамин Б6 е есенцијален витамин кој е растворлив во вода и кој треба да се внесува со храна или со користење производи кои содржат Витамин Б6, со оглед на тоа што не се создава ниту се складира во телото.

Магнезиумот кој влегува во состав на ФОРВИТА® АНТИ-СТРЕС филм-обложените таблети придонесува за:  

– Нормален енергетски метаболизам.

– Нормална функција на невромускулниот систем.

– Одржување на нормални коски.

Витаминот Б6 кој влегува во состав на ФОРВИТА® АНТИ-СТРЕС филм-обложените таблети придонесува за:  

– Нормална функција на нервниот систем.

– Нормална функција на имунолошкиот систем.

– Протеинскиот метаболизам на клетките.

Исто така, има улога во создавање на црвените крвни клетки.

Слични Производи