Форвита® Ц Кидс®

Ascorbic acid 45 mg

Се препорачуваат при:

  • недостаток на витамин Ц поради несоодветна и еднолична исхрана, намален апетит, диети
  • земање на препарати на железо за да се зголеми апсорпцијата на железото
  • состојби на зголемена потреба за витамин Ц: растење, голема физичка активност, стрес, висока телесна температура, инфекции, рани кои тешко заздравуваат;
  • треска, изгореници, долготрајно изложување на високи или ниски надворешни температури
  • цревни заболувања (долготрајна дијареа), хируршки зафати

Пакување:

Таблети за џвакање со витамин Ц и вкус на овошје

Начин на изавање:

Код на прозводот:


Форвита® Ц Кидс

Ascorbic acid 45 mg

Се препорачуваат при:

  • недостаток на витамин Ц поради несоодветна и еднолична исхрана, намален апетит, диети
  • земање на препарати на железо за да се зголеми апсорпцијата на железото
  • состојби на зголемена потреба за витамин Ц: растење, голема физичка активност, стрес, висока телесна температура, инфекции, рани кои тешко заздравуваат;
  • треска, изгореници, долготрајно изложување на високи или ниски надворешни температури
  • цревни заболувања (долготрајна дијареа), хируршки зафати

Type:

Таблети за џвакање со витамин Ц и вкус на овошје

Condition:

Code:


Општи податоци

ФОРВИТА® Ц КИДС таблетите за џвакање со вкус на јагода, малина, лимон, портокал и зелено јаболко, содржат аскорбинска киселина (Витамин Ц), која спаѓа во групата на витамини растворливи во вода.

Витамин Ц придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем кај децата, за време и по интензивна активност. Исто така, придонесува за нормален енергетски метаболизам, за намалување на заморот и исцрпеноста, како и за нормална функција на нервниот систем и нормална психолошка функција. Ја зголемува апсорпцијата на железо и придонесува за нормална апсорпција и искористување на калциумот и фосфорот, за нормален раст и развој на коските кај децата и за одржување на нормална функција на мускулите. Витамин Ц придонесува и за нормално формирање на колаген, за нормална функција на крвните садови, коските, ‘рскавицата, кожата, забите и непцата

Витаминот Ц е важен за вашето тело да може да формира:

Колаген, крвни садови, ‘рскавица и мускули. Ова помага да се одржат многу телесни ткива, вклучувајќи ја и вашата кожа. Исто така, помага при поправка на сврзното ткиво и заздравување на раните според една студија.

Невротрансмитери кои се важни за сигнализација во нервниот систем.

Карнитин, сооединение кое го поддржува транспортот и разградувањето на масните киселини за да генерира енергија.

Здрави коски и заби, кои се многу важни во првите години од животот на вашето дете.

Но, една од најпознатите функции, се разбира, е неговата улога во поддршката на имунолошкиот систем на телото. Витаминот Ц  е антиоксидан кој помага да се намали оштетувањето на клетките од слободните радикали во телото. Витаминот Ц е исто така високо концентриран во имуните клетки, што сугерира дека е средство за зајакнување на имунитетот.

Користење

Деца од 4 до 14 годишна возраст: 1 таблета за џвакање на ден.

Таблетите треба да се џвакаат. Не треба да се голтаат цели со течност.

Да не се надминува препорачаната дневна доза.

Додатоците на исхрана не треба да се користат како замена за разновидна исхрана.

Важно при користење

Пред употреба на производот консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт ако Вашето дете зема други лекови или има било каков медицински проблем.

Производот да не се употребува доколку постои преосетливост на некоја од составните компоненти на производот. Доколку се појави преосетливост, треба да се престане со употреба.

ФОРВИТА® Ц КИДС таблетите за џвакање содржат шеќер сорбитол. Ако Ви е кажано од Вашиот лекар дека не поднесувате некои шеќери, пред да го употребите овој производ контактирајте го лекарот.

ФОРВИТА® Ц КИДС таблетите за џвакање содржат  боја портокалова Е 110 и боја кармоизин Е 122 кои може да предизвикаат алергиски реакции.

Состав

1 таблета за џвакање со овошна арома содржи 45 mg аскорбинска киселина.

 

Состав 1 таблета за џвакање * (%) МДВ
Витамин Ц (аскорбинска киселина)

деца од 4 до10 годишна возраст

 

45 mg

 

100

Витамин Ц (аскорбинска киселина)

деца од 11 до14 годишна возраст

 

45 mg

 

90

*Максимално Дневно Внесување

Пакување

Кутија  со 90 таблети за џвакање во пластичен контејнер и внатрешно упатство.

ФОРВИТА® Ц КИДС таблетите за џвакање со вкус на јагода, малина, лимон, портокал и зелено јаболко, содржат аскорбинска киселина (Витамин Ц), која спаѓа во групата на витамини растворливи во вода.

Витамин Ц придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем кај децата, за време и по интензивна активност. Исто така, придонесува за нормален енергетски метаболизам, за намалување на заморот и исцрпеноста, како и за нормална функција на нервниот систем и нормална психолошка функција. Ја зголемува апсорпцијата на железо и придонесува за нормална апсорпција и искористување на калциумот и фосфорот, за нормален раст и развој на коските кај децата и за одржување на нормална функција на мускулите. Витамин Ц придонесува и за нормално формирање на колаген, за нормална функција на крвните садови, коските, ‘рскавицата, кожата, забите и непцата

Витаминот Ц е важен за вашето тело да може да формира:

Колаген, крвни садови, ‘рскавица и мускули. Ова помага да се одржат многу телесни ткива, вклучувајќи ја и вашата кожа. Исто така, помага при поправка на сврзното ткиво и заздравување на раните според една студија.

Невротрансмитери кои се важни за сигнализација во нервниот систем.

Карнитин, сооединение кое го поддржува транспортот и разградувањето на масните киселини за да генерира енергија.

Здрави коски и заби, кои се многу важни во првите години од животот на вашето дете.

Но, една од најпознатите функции, се разбира, е неговата улога во поддршката на имунолошкиот систем на телото. Витаминот Ц  е антиоксидан кој помага да се намали оштетувањето на клетките од слободните радикали во телото. Витаминот Ц е исто така високо концентриран во имуните клетки, што сугерира дека е средство за зајакнување на имунитетот.

Слични Производи