ФОРВИТА®Ц®


Пакување:

Додаток на исхрана

Начин на изавање:

таблети

Код на прозводот:


ФОРВИТА®Ц


Type:

Додаток на исхрана

Condition:

таблети

Code:


Општи податоци

ФОРВИТА® Ц таблетите содржат аскорбинска киселина (Витамин Ц), која спаѓа во групата на витамини растворливи во вода.

Витамин Ц придонесува за заштита на клетките од оксидативен стрес. Придонерсува и за нормална функција на имунолошкиот систем при состојби на интензивна физичка активност. Исто така, придонесува за нормално формирање на колагенот за нормална функција на сврзното ткиво, на коските, на крвните садови и на кожата. Витамин Ц ја зголемува апсорпцијата на желозото.

Витамин Ц е посебно значаен за функцијата на имунолошкиот систем при различни состојби кај кои е зголемена потребата од витамин Ц.

Користење

Возрасни и деца над 14 годишна возраст: 1 таблета на ден.

Да не се надминува препорачаната дневна доза.

Додатоците на исхрана не треба да се користат како замена за разновидна исхрана.

Важно при користење

Пред употреба на производот консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт ако сте бремени или доите, земате други лекови или имате било каков медицински проблем.

Производот да не се употребува доколку постои преосетливост на некоја од составните компоненти на производот. Доколку се појави преосетливост, треба да се престане со употреба.

ФОРВИТА® Ц таблетите содржат шеќер лактоза. Ако Ви е кажано од Вашиот лекар дека не поднесувате некои шеќери, пред да го употребите овој производ контактирајте го лекарот.

Состав

1 таблета содржи 500 mg Витамин Ц.

Состав 1 таблета * (%) МДВ
Витамин Ц

(аскорбинска киселина)

 

500 mg

 

100

* Максимално Дневно Внесување

Пакување

Кутија  со 250 таблети и внатрешно упатство.

ФОРВИТА® Ц таблетите содржат аскорбинска киселина (Витамин Ц), која спаѓа во групата на витамини растворливи во вода.

Витамин Ц придонесува за заштита на клетките од оксидативен стрес. Придонерсува и за нормална функција на имунолошкиот систем при состојби на интензивна физичка активност. Исто така, придонесува за нормално формирање на колагенот за нормална функција на сврзното ткиво, на коските, на крвните садови и на кожата. Витамин Ц ја зголемува апсорпцијата на желозото.

Витамин Ц е посебно значаен за функцијата на имунолошкиот систем при различни состојби кај кои е зголемена потребата од витамин Ц.

Слични Производи