Cannabo крем за околу очи 45мг CBD/15мл®


Пакување:

15мл крем и упатство за пациентот

Начин на изавање:

Код на прозводот:


Cannabo крем за околу очи 45мг CBD/15мл


Type:

15мл крем и упатство за пациентот

Condition:

Code:


Општи податоци

CANNABO крем за околу очи содржи канабидиол (CBD), односно маслен екстракт од растението коноп добиен со суперкритична СО2 екстракција, со докажано отсуство на хербициди и пестициди. CANNABO крем за околу очи не содржи THC (9-delta tetrahydrocannabinol) односно содржи во количина под 0,2%. CBD се врзува за соодветните рецептори на ендоканабиноидниот систем во кожата и тоа на клетките од површинскиот слој на кожата (епидермис), при што се постигнува противвоспалителен и смирувачки ефект. Кожата околу очите е исклучително тенка, нежна и чуствителна, поради што знаците на замор и стареење најмногу се забележуваат токму на неа. Изложеноста на УВ зраци, загаден воздух, замор, недостиг на сон и други стресни фактори, доведуваат до создавање на слободни радикали кои го забрзуваат процесот на стареење на кожата околу очите и доведуваат до појава на брчки, сува кожа и темни кругови под очите. CBD со своите антиоксидативни својства ги неутрализира слободни радикали и на тој начин ја зголемува отпорноста на кожата, го намалува губењето на влажноста и предвременото стареење на кожата околу очите. Cannabo крем за околу очи заради антиоксидативното дејство на CBD се употребува за да ја заштити и детоксицира кожата околу очите, ја задржува нејзината влажност, ги измазнува брчките и ги намалува темните кругови и отоци под очите. Cannabo крем за околу очи претставува комбинација на CBD со арганово масло, екстракт од соја, екстракт од пченица и ретинол (витамин А). Аргановото масло е природно масло, богато со антоксиданси кои имаат поволно влијание на кожата околу очите. Аргановото масло го спречува стареењето на кожата околу очите, ја одржува влагата на кожата, ги намалува постоечките брчки и го спречува појавувањето на нови.Екстрактот од соја има органско потекло и е богат со витамин Е и активни компоненти (фитостероли) кои ја смируваат и обновуваат кожата колу очите. Екстрактот од пченични трици има органско потекло, содржи всока концентрација на фитостероли кои имаат улога на природни антиоксиданси и конзерванси. Витаминот А ја намалува појавата на брчки и го подобрува целокупниот изглед на кожата и е најактивен во текот на ноќта. Cannabo крем за околу очи е иновативна формулација на CBD со дополнителни состојки со чија употреба се негува кожата околу очите, се намалуваат постоечките брчки и се спречува појавата на нови. Исто така се отстрануваат видливите знаци на замор, темните кругови и отоците под очите и се постигнува свеж и младешки изглед. Кожата околу очите станува посветла, мазна и затегната.

Користење

Cannabo крем за околу очи е наменет за сите типови на кожа. Се нанесува на чиста кожа, два пати на ден (обично наутро и навечер) во тенок слој во пределот околу очите, со кружни движења.

Важно при користење

Немојте да го употребувате Cannabo крем за околу очи ако сте пречувствителни на која било состојка на кремот.

Состав

ПРИРОДЕН CBD, со своите антиоксидативни својства ги неутрализира слободни радикали, ја зголемува отпорноста на кожата, го намалува губењето на влажноста и предвременото стареење на кожата околу очите.

АРГАНОВО МАСЛО, го спречува стареењето на кожата околу очите, ја одржува влажноста на кожата, ги намалува брчките и спречува појавување на нови.

ЕКСТРАКТ ОД СОЈА, со органско потекло, богат со витамин Е, ја смирува и обновува кожата околу очите.

ЕКСТРАКТ ОД ПЧЕНИЧНИ ТРИЦИ, со органско потекло, содржи висока концентрација на фитостероли кои имаат улога на природни антиоксиданси и конзерванси.

ВИТАМИН А, ја намалува појавата на брчки и помага во обновување на колагенот.

Пакување

Кутија со пластична туба со 15мл крем и упатство за пациентот.

CANNABO крем за околу очи содржи канабидиол (CBD), односно маслен екстракт од растението коноп добиен со суперкритична СО2 екстракција, со докажано отсуство на хербициди и пестициди. CANNABO крем за околу очи не содржи THC (9-delta tetrahydrocannabinol) односно содржи во количина под 0,2%. CBD се врзува за соодветните рецептори на ендоканабиноидниот систем во кожата и тоа на клетките од површинскиот слој на кожата (епидермис), при што се постигнува противвоспалителен и смирувачки ефект. Кожата околу очите е исклучително тенка, нежна и чуствителна, поради што знаците на замор и стареење најмногу се забележуваат токму на неа. Изложеноста на УВ зраци, загаден воздух, замор, недостиг на сон и други стресни фактори, доведуваат до создавање на слободни радикали кои го забрзуваат процесот на стареење на кожата околу очите и доведуваат до појава на брчки, сува кожа и темни кругови под очите. CBD со своите антиоксидативни својства ги неутрализира слободни радикали и на тој начин ја зголемува отпорноста на кожата, го намалува губењето на влажноста и предвременото стареење на кожата околу очите. Cannabo крем за околу очи заради антиоксидативното дејство на CBD се употребува за да ја заштити и детоксицира кожата околу очите, ја задржува нејзината влажност, ги измазнува брчките и ги намалува темните кругови и отоци под очите. Cannabo крем за околу очи претставува комбинација на CBD со арганово масло, екстракт од соја, екстракт од пченица и ретинол (витамин А). Аргановото масло е природно масло, богато со антоксиданси кои имаат поволно влијание на кожата околу очите. Аргановото масло го спречува стареењето на кожата околу очите, ја одржува влагата на кожата, ги намалува постоечките брчки и го спречува појавувањето на нови.Екстрактот од соја има органско потекло и е богат со витамин Е и активни компоненти (фитостероли) кои ја смируваат и обновуваат кожата колу очите. Екстрактот од пченични трици има органско потекло, содржи всока концентрација на фитостероли кои имаат улога на природни антиоксиданси и конзерванси. Витаминот А ја намалува појавата на брчки и го подобрува целокупниот изглед на кожата и е најактивен во текот на ноќта. Cannabo крем за околу очи е иновативна формулација на CBD со дополнителни состојки со чија употреба се негува кожата околу очите, се намалуваат постоечките брчки и се спречува појавата на нови. Исто така се отстрануваат видливите знаци на замор, темните кругови и отоците под очите и се постигнува свеж и младешки изглед. Кожата околу очите станува посветла, мазна и затегната.

Слични Производи