Оралсепт® раствор®

Benzydamine

Терапевтски индикации     

  • Гингивит, стоматит, парадонтопатија
  • Постоперативен третман на болка и рани во устата
  • Третман на воспаление и рани предизвикани од протетски изработки
  • Локален третман на постекстракциона болка
  • Третман на габични инфекции во усната шуплина (кандидијаза)

Пакување:

Раствор 1,5 mg /g

Начин на изавање:

Се издава без рецепт

Код на прозводот:

ATC A01A D02


Оралсепт® раствор

Benzydamine

Терапевтски индикации     

  • Гингивит, стоматит, парадонтопатија
  • Постоперативен третман на болка и рани во устата
  • Третман на воспаление и рани предизвикани од протетски изработки
  • Локален третман на постекстракциона болка
  • Третман на габични инфекции во усната шуплина (кандидијаза)

Type:

Раствор 1,5 mg /g

Condition:

Се издава без рецепт

Code:

ATC A01A D02


Општи податоци

Брзо и ефикасно решение за гингивити и парадонтити
Бензидамин хидрохлорид припаѓа во групата на локални нестереоидни антиинфламаторни лекови.
Делува:
• антиинфламаторно (намалува воспаление и оток)
• анестетско (ја намалува болката)
• антимикробно ( ги уништува бактериите)
• фунгицидно ( ги уништува габите)
Дејствува против причинителите на воспалението (бактерии, вируси и габи), го смирува воспалението и го помага зараснувањето на оштетување на слузницата на устата и грлото.
Локална концентрација на местото на воспаление (нема системска ресорпција, помалку несакани ефекти)
Пријатен вкус, со природен екстракт на пеперминт.
Што го прави поразличен од другите раствори за плакнење на уста?
За разлика од другите раствори за плакнење на уста кои се антисептици и делуваат само антимикробно, бензидамин е топикален НСАИЛ, односно делува и за намалување на воспалението (антиинфламаторно), намалување на болката (анестетско) и ги уништува габичките во усната шуплина.

Користење

Промивање и гаргара 2-3 пати на ден по 20-30 секунди на 1 голема лажица од растворот (15 ml).
Растворот се употребува неразреден.

Важно при користење

Состав

100 g раствор содржи 0.15 g бензидамин хидрохлорид.

Пакување

Кутија со стаклено шише со 100 g раствор.

Брзо и ефикасно решение за гингивити и парадонтити
Бензидамин хидрохлорид припаѓа во групата на локални нестереоидни антиинфламаторни лекови.
Делува:
• антиинфламаторно (намалува воспаление и оток)
• анестетско (ја намалува болката)
• антимикробно ( ги уништува бактериите)
• фунгицидно ( ги уништува габите)
Дејствува против причинителите на воспалението (бактерии, вируси и габи), го смирува воспалението и го помага зараснувањето на оштетување на слузницата на устата и грлото.
Локална концентрација на местото на воспаление (нема системска ресорпција, помалку несакани ефекти)
Пријатен вкус, со природен екстракт на пеперминт.
Што го прави поразличен од другите раствори за плакнење на уста?
За разлика од другите раствори за плакнење на уста кои се антисептици и делуваат само антимикробно, бензидамин е топикален НСАИЛ, односно делува и за намалување на воспалението (антиинфламаторно), намалување на болката (анестетско) и ги уништува габичките во усната шуплина.

Слични Производи