Solucion Oralsept®®

Benzydamine

Indikacionet terapeutike      

  • Gingivit, stomatit, periodontopatia 
  • Trajtimi postoperativ i dhimbjes dhe plagëve të gojës 
  • Trajtimi i inflamacionit dhe plagëve të shkaktuara nga pajisjet protetike 
  • Trajtimi lokal i dhimbjes pas nxjerrjes 
  • Trajtimi i infeksioneve mykotike në zgavrën e gojës (kandidiaza) 

Packaging:

Solucion 1.5 mg/g

Way of issuing:

Lëshohet pa recetë

Product code:

ATC A01A D02


Solucion Oralsept®

Benzydamine

Indikacionet terapeutike      

  • Gingivit, stomatit, periodontopatia 
  • Trajtimi postoperativ i dhimbjes dhe plagëve të gojës 
  • Trajtimi i inflamacionit dhe plagëve të shkaktuara nga pajisjet protetike 
  • Trajtimi lokal i dhimbjes pas nxjerrjes 
  • Trajtimi i infeksioneve mykotike në zgavrën e gojës (kandidiaza) 

Type:

Solucion 1.5 mg/g

Condition:

Lëshohet pa recetë

Code:

ATC A01A D02


Informacion i përgjithshëm

Zgjidhje e shpejtë dhe efektive për gingivitin dhe periodontitin 
Hidrokloridi i benzidaminës i përket grupit të barnave anti-inflamatore josteroide topike. 
Ka ndikim: 
anti-inflamator (zvogëlon inflamacionin dhe ënjtjen) 
• anestezik (ul dhimbjen) 
antimikrobik (shkatërron bakteret) 
fungicid (shkatërron kërpudhat) 
Vepron kundër shkaktarëve të inflamacionit (bakteret, viruset dhe kërpudhat), qetëson inflamacionin dhe ndihmon në shërimin e dëmtimeve të mukozës së gojës dhe fytit. 
Përqendrimi lokal në vendin e inflamacionit (pa resorbim sistemik, më pak efekte anësore) 
Shije e këndshme, me ekstrakt natyral menteje. 
Çfarë e bën atë të ndryshëm nga shpëlarësit e tjerë të gojës? 
Ndryshe nga solucionet e tjera për larjen e gojës që janë antiseptikë dhe veprojnë vetëm si një antimikrobik, benzidamina është një NSAIL topikale, domethënë vepron për të reduktuar inflamacionin (anti-inflamator), për të zvogëluar dhimbjen (anestetik) dhe për të shkatërruar kërpudhat në zgavrën e gojës.  

Përdorimi

Shpëlajeni dhe bëni gargarë 2-3 herë në ditë për 20-30 sekonda mbi 1 lugë gjelle tretësirë (15 ml). 
Tretësira përdoret e paholluar. 

E rëndësishme përpara përdorimit

Përbërja

100 g tretësirë përmban 0,15 g hidroklorur benzidamine. 

Paketimi

Kuti me një shishe qelqi me 100 g solucion. 

Zgjidhje e shpejtë dhe efektive për gingivitin dhe periodontitin 
Hidrokloridi i benzidaminës i përket grupit të barnave anti-inflamatore josteroide topike. 
Ka ndikim: 
anti-inflamator (zvogëlon inflamacionin dhe ënjtjen) 
• anestezik (ul dhimbjen) 
antimikrobik (shkatërron bakteret) 
fungicid (shkatërron kërpudhat) 
Vepron kundër shkaktarëve të inflamacionit (bakteret, viruset dhe kërpudhat), qetëson inflamacionin dhe ndihmon në shërimin e dëmtimeve të mukozës së gojës dhe fytit. 
Përqendrimi lokal në vendin e inflamacionit (pa resorbim sistemik, më pak efekte anësore) 
Shije e këndshme, me ekstrakt natyral menteje. 
Çfarë e bën atë të ndryshëm nga shpëlarësit e tjerë të gojës? 
Ndryshe nga solucionet e tjera për larjen e gojës që janë antiseptikë dhe veprojnë vetëm si një antimikrobik, benzidamina është një NSAIL topikale, domethënë vepron për të reduktuar inflamacionin (anti-inflamator), për të zvogëluar dhimbjen (anestetik) dhe për të shkatërruar kërpudhat në zgavrën e gojës.  

Produkte të tjera