Replek

April 20, 2023

Çfarë është e rëndësishme të dini kur zgjidhni një sprej për dhimbje fyti? 

Dhimbja e fytit është një gjendje e zakonshme tek fëmijët, adoleshentët dhe të rriturit. Simptomat si dhimbja gjatë gëlltitjes, djegia, djegia dhe kruarja e fytit ndodhin gjatë ftohjes, infeksioneve virale, bakteriale dhe fungale.  

Sipas mjekëve otolaringologë, spreji është një nga format dozuese më të përshtatshme dhe efektive për dhimbjen e fytit.  

Njerëzit shpesh pyesin se si të zgjedhin sprej të mirë për fytin për veten dhe fëmijët e tyre? Përkundër faktit se shumica e tyre janë në dispozicion pa recetë, edhe ato mund të shkaktojnë reaksione të ndryshme lokale – teshtitje, iritim dhe thatësi në gojë, skuqje të mukozës, të përziera, etj. Treguesit e rëndësishëm që duhet t’u kushtoni vëmendje kur zgjidhni një sprej janë:  

 • Përbërja  
 • Efikasiteti dhe siguria  
 • Shija  
 • Kundërindikimet dhe kufizimet  
 • Lehtë për t’u përdorur  
 • Çmimi  
 • A mund të përdoret edhe tek fëmijët?  

Kur përdorni një sprej për fyt, fillimisht duhet të dimë se një sprej efektiv kundër dhimbjeve të fytit kryesisht lehtëson dhimbjen, pavarësisht çfarë e ka shkaktuar atë.  

Cilat janë përfitimet e përdorimit të spreit Oralcept?  

 1. Komponenti kryesor i Oralcept është benzidamina, e cila ka një veprim të trefishtë:  
 • Anti-inflamator  
 • Analgjezik  
 • Antimikrobik  
 1. Oralcept ka një efekt lokal. Ilaçi nuk absorbohet në qarkullimin e gjakut, kështu që rreziku i efekteve anësore minimizohet.  
 1. Përmban aromë natyrale mente, i jep spërkatjes një shije të këndshme, e cila është e rëndësishme për fëmijët.  
 1. Efekt të shpejtë analgjezik, ndërsa dhimbja, si rregull, është një shoqërues i domosdoshëm i sëmundjeve inflamatore të fytit.  
 1. Spërkatësja e gjatë, arrin lehtësisht në vendin e aplikimit, nuk do të humbasë në çantë dhe nuk do të rrjedhë nëse shtypet aksidentalisht.  
 1. Mund ta përdorin edhe fëmijët e moshës mbi 3 vjeç.  
 1. Çmim i përballueshëm  

Pse të zgjidhni ORALCEPT?  

Teknologji evropiane 

Oralcept është prodhuar në përputhje me standardet e cilësisë GMP të pranuara në Evropë.  

E vërtetuar klinikisht  

Benzidamina është përbërësi kryesor aktiv i Oracept. Efektet e tij si reduktimi i shpejtë i dhimbjes dhe ënjtjes, shkatërrimi i baktereve dhe fungusit janë vërtetuar klinikisht përmes hulumtimeve të shumta.  

Mjekët i besojnë efektit të tij  

Mjekët dhe farmacistët kanë një përvojë shumëvjeçare pozitive me benzidaminën. 

Artikuj të lidhur

Çfarë është vitamina B12? 

Vitamina e diellit – Vitamina D 

Bima Cannabis