Веб страницата на Реплек достапна за лицата со дислексија

Replek

декември 21, 2022

Како компанија која е посветена на креирање добросостојба, чувствуваме силна одговорност да ја креираме на сите нивоа и до сите групи, вклучувајќи ги и оние кои се борат со различни предизвици.

Дислексијата погодува околу 10% од светската популација, а може да се појави и покрај нормалната интелигенција, добриот вид, слухот и мотивацијата за учење.
Затоа и ја направивме нашата веб страница https://replek.mk/ лесна за читање за сите лица со дислексија.
Со самиот избор на опцијата ДА, целата веб страница се конвертира во адаптиран текст за лицата со дислексија.

Продолжуваме да се грижиме и да креираме добросостојба!
За мое добро

Слични артикли

Реплек АД Скопје: Позитивните резултати во 2022, постигнати како резултат на
зајакнат извоз, ќе продолжат и во следната година

А – интегрирана дозвола како потврда за компанија со висока свест за животната средина

Во бизнисот веќе нема комфорност – интервју за „Блумберг Адрија“