КАНОИЛ® Вагитории 50 mg CBD

Употребата на КАНОИЛ® femme 50 mg вагиториите има позитивен ефект на интимното здравје на жената поради противвоспалителното дејство и позитивното дејство на имуниот систем на  CBD (Cannabidiol).

КАНОИЛ® 7% CBD 10 ml

Позитивни ефекти при употреба на КАНОИЛ® 7% CBD маслото од коноп се манифестираат и при:

 • Состојби на стрес, анксиозност, нервоза, депресија, мускулни спазми;
 • Се користи против гадење и повраќање, посебно за време на  хемо или зрачна терапија кај малигните заболувања, помага во одржување на балансот на цревната флора;
 • Ублажува состојби на болка од различно потекло, зарaди неговото противвоспалително дејство.
 • Може да се употребува и при превенција од кардиоваскуларни болести – помага при регулирање на крвниот притисок, ја подобрува работата на срцето, делува кардиопротективно, може да помогне во регулирање на  покачени концентрации на липиди и холестерол во крвта, може да помогне во регулирање на  покачена концентрација на гликоза во крвта.

КАНОИЛ® БИО 3000 mg CBD

За што се употребува  КАНОИЛ® БИО

КАНОИЛ® БИО може да му помогне на организмот при состојби со малигни заболувања, мултиплекс склероза, ХИВ и епилептични синдроми во детска возраст.

КАНОИЛ® БИО не претставува замена за стандардната пропишана терапија, а посебно не е замена за стандардната терапија при наведените заболувања.

КАНОИЛ® Gold Nut 25% CBD

За што се употребува  граничниот производ КАНОИЛ® gold nut

 • Превенција на кардиоваскуларни болести: помага при регулирање на крвниот притисок, ја подобрува работата на срцето и делува кардиопротективно;
 • Помага во регулирање на покачени концентрации на липиди и холестерол во крвта (зголемено ниво на масти во крвта);
 • Помага во регулирање на покачена гликемија (зголемено ниво на шеќер) во крвта, посебно кај лица со дијабетес;
 • Подобрување на општа здравствена состојба при Паркинсонова болест;
 • Ублажување на когнитивни нарушувања при Алцхајмерова болест;
 • Позитивно влијание при појавување на симптоми на Кронова болест;
 • Намалување на воспаление и болка при ревматоиден артритис.

Што е важно да знаете при изборот на спреј за болно грло? 

Болното грло претставува честа состојба кај децата, адолесцентите и возрасните. Симптомите како болка при голтање, печење, жарење и гребење на грлото се јавуваат при настинки, вирусни, бактериски и габични инфекции.  

Според отоларинголозите, спрејот е една од најзгодните и најефикасните дозирани форми за болки во грлото. 

Луѓето често се прашуваат како да изберат добар спреј за грло за себе и за своите деца? И покрај фактот дека повеќето спрејови се достапни без рецепт, дури и тие можат да предизвикаат различни локални реакции – кивање, иритација и сувост во устата, црвенило на слузницата, гадење итн. Важни индикатори на кои треба да обрнете внимание при изборот на спреј се: 

 • Составот 
 • Ефикасноста и безбедноста 
 • Вкусот 
 • Контраиндикации и ограничувања 
 • Лесен за употреба 
 • Цена 
 • Дали може да се употребува и кај деца? 

Кога користиме спреј за грло треба да знаеме на прво место дека ефикасниот спреј за болки во грлото првенствено ја ублажува болката, без оглед на тоа што ја предизвикало. 

Кои се придобивките од употреба на Оралсепт спреј? 

 1. Главна компонента на Оралсепт е бензидамин кој има тројно дејство:  
 • Против-воспалително 
 • Аналгетско 
 • Антимикробно 
 1. Оралсепт има локален ефект. Лекот не се апсорбира во крвотокот, така што ризикот од несакани ефеки е минимизиран. 
 2. Содржи природен вкус на пеперминт,  на спрејот му дава пријатен вкус, што е важно за децата. 
 3. Брз аналгетски ефект, а болката по правило е незаменлив придружник на воспалителните заболувања на грлото. 
 4. Долга прскалка, лесно достига до местото на апликација, нема да се изгуби во чантата и истече ако случајно се притисне. 
 5. Можат да го користат и деца над 3 годишна возраст. 
 6. Прифатлива цена 

Зошто да го одберете ОРАЛСЕПТ? 

Европски технологии

Оралсепт се произведува во согласност со стандардите за квалитет на GMP прифатени во Европа. 

Клинички докажан 

Бензидаминот е главната активна состојка на Орасепт.  Неговите ефекети како што е брзото намалување на болката и откот, уништувањето на бактериите и габите се клинички докажани преку бројни испитувања. 

Лекарите му веруваат на неговиот ефект 

Лекарите и фармацевтите имаат долгогодишно позитивно искуство со бензидамин.

 

Вентор® Гел

Терапевтски индикации 

Болка и воспаление поради:

 • повреди (истегнување, шинување, тендинитис, теносиновитис, бурзитис, епикондилитис)
 • дегенеративни промени на мускулноскелетниот систем и меките ткива (артропатии, остеоартрит, ревматски болки)