Replek në një vizitë pune në Dhomën e Tregtisë

Në takim u diskutuan mundësitë e reja për zgjerimin e bashkëpunimit afarist të Replekut në rajonin e Ballkanit Perëndimor. Ai do të realizohej përmes aktiviteteve të Odës ekonomike, e cila është e vetmja shoqatë biznesi nga shteti anëtare e ZB6 (6 Odat Ekonomike partnere). Krahas aktiviteteve të tjera, është planifikuar edhe prezantimi i kompanisë në Forumin Investues të ardhshëm të Odave.

20 vjet Replek Farm – 20 vjet kryeqytet austriak

Në vizitën e sotme të punës në Replek, ambasadori austriak dr.Georg Vucas vizitoi objektet prodhuese dhe së bashku me drejtorin e përgjithshëm, Dushan Pecovski, paralajmëruan mundësi të reja për bashkëpunim ndërmjet dy vendeve.

Në konferencën për shtyp që pasoi vizitën, drejtori i përgjithshëm theksoi se Replek është një kompani në të cilën është prezent kapitali austriak dhe është shembull i shkëlqyer i një investimi të huaj të suksesshëm në Maqedoni, e cila prej 20 vitesh prodhon barna gjenerike cilësore dhe eksporton në më shumë se 25 vende të botës.

“Angazhohemi për avancimin e bashkëpunimit ndërmjet ekonomisë dhe industrisë austriake dhe maqedonase, për të cilën ka interes të madh nga të dyja palët. Planifikojmë investime kapitale në objektet prodhuese që do të përfshijnë kompanitë austriake, resurset dhe njohuritë, plasimin e produkteve tona në Austri si dhe plasimin e produkteve austriake në tregun maqedonas.

Vazhdojmë të rritemi, modernizojmë dhe punojmë me përkushtim për të arritur qëllimin tonë, për të sjellë një pjesë të botës në Maqedoni dhe për të transferuar një pjesë të Maqedonisë në botë, prandaj pa lodhje punojmë në prodhimin e barnave cilësore të disponueshme për të gjithë dhe për pushtimin e tregjeve të reja.

Ne investojmë në teknologji të reja dhe zgjerojmë kapacitetet prodhuese.

Sot është hapur zyrtarisht impianti i ri, i cili shtrihet në një sipërfaqe prej 600 m2, në ndërtimin e të cilit janë investuar tre milionë euro. Impianti i ri do të mundësojë dyfishimin e kapaciteteve për prodhimin e formave të dozimit gjysmë të ngurtë dhe një rritje prej 30 për qind të kapacitetit për prodhimin e formave të dozimit të lëngshëm, gjë që do të mundësojë realizimin e planit tonë strategjik për pushtimin e tregjeve të reja.

Në hapjen e objektit, përveç kryetarit të Bordit Drejtues, Dushan Pecovski, morrën fjalë edhe ministri i Shëndetësisë, dr. Bekim Sali, Dekani i Fakultetit të Farmacisë Prof. Zoran Sterjev dhe ambasadori i Republikës së Austrisë Dr. Georg Vutsas, duke theksuar rëndësinë e aspektit ekonomik të investimeve të tilla si dhe rëndësinë e bashkëpunimit me institucionet e arsimit të lartë, në drejtim të përmirësimit të arsimimit të kuadrit profesional dhe avancimit të veprimtarisë kërkimore-shkencore në kushte të zhvillimit të shpejtë teknologjik.

Replek Farm-Uniteti dhe shpirti i ekipit

Në formë dhe gjendje të shkëlqyer, ekipi i Replek Farm fitoi vendin e katërt në Garën tradicionale të Biznesit 2021, organizuar nga Prv do Vrv.

Konkurrentët e shumtë të Replek Farm, të ndarë në 5 skuadra, vrapuan këtë vit për nder të kolegut Jorgo të ndjerë para kohe dhe thanë:

“Ne vazhdimisht punojmë për përmirësimin tonë dhe synojmë lartë. Shihemi vitin e ardhshëm me një rezultat edhe më të mirë”

20 vite punë të suksesshme

SHËNDETI JUAJ – DETYRIMI YNË

Me kalimin e viteve, me një synim dhe përkushtim të përcaktuar qartë, arritëm të krijojmë një kompani farmaceutike moderne që operon sipas standardeve më të larta të industrisë farmaceutike. Ne ndjekim trendet shkencore botërore dhe i zbatojmë ato në prodhimin e barnave gjenerike të cilësisë së lartë. Investojmë vazhdimisht në teknologji inovative, hapim mundësi të reja terapeutike dhe krijojmë vlera për brezat e ardhshëm.

Ne e arrijmë qëllimin tonë duke respektuar vazhdimisht vlerat e kompanisë, punonjësit, klientët dhe partnerët, duke ndërtuar bazat për bashkëpunim dhe besim afatgjatë. Vizioni ynë është të jemi ndër dhjetë kompanitë lider në tregjet ku jemi të pranishëm. Deri më tani, tregtojmë produktet tona në më shumë se 25 vende, në të pesë kontinentet dhe punojmë pa u lodhur për të pushtuar tregje të reja të huaja.

Vitin jubilar 2021 ua kushtojmë fëmijëve, sepse ata janë e ardhmja jonë. Për nder të përvjetorit të përbashkët dhe të z. Dushan Tuxharov, i cili është mbrojtës i SOS Fshatit të Fëmijëve që nga themelimi i tij, vazhdojmë traditën e solidaritetit dhe hapim një nënkapitull të ri në realizimin e vlerave kyçe si kompani me përgjegjësi shoqërore.

Me donacionet e kompanive dhe aktivitetet humanitare ndihmojmë në realizimin e misionit të Fshatit të Fëmijëve SOS “Ofrojmë një shtëpi të ngrohtë, kujdes dhe dashuri për çdo fëmijë”.

Mbështetni fushatën, ndihmoni jetimët!

Link për donacione individuale https://sos.org.mk/doniraj/

Lidhja e porosisë online https://grouper.mk/shop/green-shop

The Distinguished Gentleman’s Ride

The Distinguished Gentleman’s Ride është një ngjarje me fokus në shëndetin e meshkujve.

Kjo ngjarje është e një natyre humanitare – duke mbledhur fonde për kërkimin më të fundit të kancerit të prostatës dhe programet e shëndetit mendor të meshkujve. Më 22 maj, punonjësit tanë do të marrin pjesë në Distinguished Gentleman’s Ride dhe do të mbështesin nismën për të rritur ndërgjegjësimin për parandalimin e kancerit të prostatës.

Bashkohuni me ne për të rritur ndërgjegjësimin për shëndetin fizik dhe mendor të meshkujve. Parandalimi është i rëndësishëm! Bëni kontrolle!

AKSIONI I DHURIMIT GJAKUT – ÇDO PIKE GJAK ËSHTË E RËNDËSISHME!

Periudhat e verës janë sfidë për dhurimin e gjakut për sa i përket grumbullimit të sasive të mjaftueshme të gjakut. 

Në fushatën e dhurimit të gjakut të organizuar në bashkëpunim me ISHP Institutin për Mjekësi Transfuzive dhe Kryqin e Kuq të RM-së, punonjësit e Replek dhuruan 135 njësi gjaku. 

Çdo pikë gjaku llogaritet! 

Modernizimi i operacioneve dhe zbatimi i zgjidhjeve inovative

“Jam i kënaqur me njohjen e energjisë së re, të ekipit të ri. Replek është një kompani e suksesshme me një traditë të gjatë të rezultateve të mira dhe stafit të talentuar, dhe posedon potencial të jashtëzakonshëm. Ne padyshim e shohim veten në krye të bursës jo vetëm sepse duam të jemi atje, por për shkak të mundësive që ajo ofron”, tha Dushan Pecovski në tryezën e sotme me temë “Dalja në bursaë– pse askush nuk po e “thyen akullin” organizuar nga Bursa e Maqedonisë/ Macedonian Stock Exchange.

Shikoni videon e plotë në: https://lnkd.in/dgJFBydX (20221123_115738

Pas investimit në një objekt të ri prodhimi, po vazhdojmë ciklin e zhvillimit në modernizimin e operacioneve dhe zbatimin e zgjidhjeve inovative. Një pjesë e prodhimit të kompanisë do të furnizohet me energji të rinovueshme përmes impiantit të ri fotovoltaik (solar) ndërtimi i të cilit është përfunduar plotësisht. Në këtë projekt të rëndësishëm kemi investuar 43 milionë denarë dhe fuqia e instaluar është 948.29 kWp. Me këtë investim do të zëvendësojmë mbi 40% të konsumit total të energjisë elektrike me energji të rinovueshme diellore. Për rëndësinë e investimit, dhe strategjinë e ndërtimit të një biznesi të gjelbër na ndiqni.