Диклофенак Гел

Терапевтски индикации   

 • локално ублажување на болка и воспаление
 • повреди на тетиви, лигаменти, мускули и зглобови, (изместување, шинување, истегнување и контузии)
 • ревматизам
 • артритични состојби

Форвита® Авирекс Форте

Витаминот ДЦинкот и Витаминот Б12 од  ФОРВИТА® АВИРЕКС ФОРТЕ  придонесувааат за:

 • Одржување на нормална функција на имуниот систем и соодветен одговор при воспалителни процеси;
 • Нормална клеточна делба и заштита на клетките од оксидативен стрес;
 • Нормално формирање на еритроцити;
 • Нормални психолошки и невролошки функции;
 • Нормален метаболизам на хомоцистеинот;
 • Нормален енергетски метаболизам;
 • Нормална апсорпција и искористување на калциум и фосфор, како и одржување на нормални концентрации на калциум во крвта;
 • Одржување на здрави коски и заби;
 • Одржување на нормална мускулна функција;
 • Одржување на нормалната плодност и репродукција кај жените и мажите во репродуктивниот период;
 • Намалување на слабост и замор;
 • Одржување на нормален вид;
 • Одржување на здравa кожа;
 • Одржување на здравa коса;
 • Одржување на здрави нокти.

ФОРВИТА® АВИРЕКС ФОРТЕ, исто така, може да го намали ризикот од паѓање, што е ризик фактор за фрактури на коските.

ФОРВИТА®АВИРЕКС ФОРТЕ  не претставува замена за стандардната пропишана терапија.

Форвита® Авирекс

Придонесува за:

 • Одржување на нормална функција на имуниот систем;
 • Нормална клеточна делба и заштита на клетките од оксидативен стрес;
 • Нормално формирање на еритроцити
 • Нормални психолошки и невролошки функции
 • Нормален метаболизам на хомоцистеинот
 • Нормален енергетски метаболизам
 • Нормална апсорбција и искористување на калциум и фосфор, како и одржување на нормални концентрации на калциум во крвта
 • Одржување на здрави коски и заби
 • Одржување на нормална мускулна функција
 • Одржување на нормалната плодност и репродукција кај жените и мажите во репродуктивниот период
 • Намалување на слабост и замор
 • Одржување на нормален вид;
 • Одржување на нормална кожа;
 • Одржување на нормална коса;
 • Одржување на нормални нокти.
 • Да го намали ризикот од паѓање, што е ризик фактор за фрактури на коските.

Форвита® Кидс Цинк

Придонесува за:

 • Одржување на нормалната функција на имуниот систем
 • Заштита на клетките од оксидативен стрес
 • Одржување на нормален вид
 • Одржување на здрава кожа, коса и нокти
 • Одржување на нормалната плодност и репродукција кај жените и мажите во  репродуктивниот период
 • Одржување на здрави  коски
 • држување на когнитивните функции

Форвита® Цинк

Придонесува за:

 • Одржување на нормалната функција на имуниот систем
 • Заштита на клетките од оксидативен стрес
 • Одржување на нормален вид
 • Одржување на здрава кожа, коса и нокти
 • Одржување на нормалната плодност и репродукција кај жените и мажите во  репродуктивниот период
 • Одржување на здрави  коски
 • Одржување на когнитивните функции

Форвита® Кидс Д3

Придонесува за:

 • Нормален раст и развој на коските
 • Одржување на нормална функција на имуниот систем и соодветен одговор при воспалителни процеси
 • Одржување на здрави коски и заби
 • Одржување на нормална мускулна функција
 • Нормална апсорбција и искористување на калциум и фосфор, како и одржување на нормални концентрации на калциум во крвта
 • Нормална клеточна делба

Форвита® Д3

Придонесува за:

 • Нормален раст и развој на коските
 • Одржување на нормална функција на имуниот систем и соодветен одговор при воспалителни процеси
 • Одржување на здрави коски и заби
 • Одржување на нормална мускулна функција
 • Нормална апсорбција и искористување на калциум и фосфор, како и одржување на нормални концентрации на калциум во крвта
 • Нормална клеточна делба

Форвита® Антистрес

Mg + B6

Идеална комбинација за ослободување од стрес и напнатост

Се препорачува при:

 • стрес
 • намален имунитет
 • зголемена физичка или психичка активност
 • зголемена иритабилност
 • небалансирана исхрана (еднолична исхрана, диети)
 • честа употреба на лекови за регулирање на столицата (лаксативи)
 • нередовен начин на живот (пушење, прекумерно пиење алкохол, кафе, чај)
 • лошо расположение и несоница
 • проблеми со концентрацијата и помнењето
 • мускулни грчеви
 • пред-менструален синдром

Форвита® Флекси Актив

Се употребува при болки во зглобовите предизвикани од дегенеративни промени,  повреди, спортување и други видови на зголемена физичка активност.