Adolor® Gripo C ®

Paracetamol, ascorbic acid, caffeine, chlorpheniramine maleate

Indikacionet terapeutike 

  • Lehtëson simptomat e ftohjes dhe gripit (lotim, rrjedhje hundësh, teshtitje) 
  • Redukton dhimbjen (dhimbje koke, dhimbje muskujsh, dhimbje kyçesh) 
  • E ul temperaturën 
  • Përmban vitaminë C 

Packaging:

Tableta të veshura me film 200 mg+150 mg+25 mg+2.5 mg

Way of issuing:

Lëshohet pa recetë

Product code:

ATC N02B E51


Adolor® Gripo C 

Paracetamol, ascorbic acid, caffeine, chlorpheniramine maleate

Indikacionet terapeutike 

  • Lehtëson simptomat e ftohjes dhe gripit (lotim, rrjedhje hundësh, teshtitje) 
  • Redukton dhimbjen (dhimbje koke, dhimbje muskujsh, dhimbje kyçesh) 
  • E ul temperaturën 
  • Përmban vitaminë C 

Type:

Tableta të veshura me film 200 mg+150 mg+25 mg+2.5 mg

Condition:

Lëshohet pa recetë

Code:

ATC N02B E51


Informacion i përgjithshëm

Paracetamoli është një qetësues kundër dhimbjeve që i përket grupit të analgjezikëve jo-opioidë.
Paracetamoli gjithashtu ka një efekt analgjezik dhe antipiretik, domethënë zvogëlon dhimbjen dhe rritjen e temperaturës. 

Klorfeniramina i përket një grupi medikamentesh të quajtura antihistaminikë që ndihmojnë në lehtësimin e simptomave të alergjisë si: rrufë, hundë të zëna, skuqje dhe/ose ndjeshmëri të syve. 

Përdorimi

Të rriturit dhe fëmijët mbi 12 vjeç: 

  • 2 tableta të veshura me film, deri në 3 herë në ditë. 
  • Nëse simptomat vazhdojnë për më shumë se 7 ditë, nevojitet këshilla e mjekut 

E rëndësishme përpara përdorimit

Përbërja

1 tabletë e veshur me film përmban 200 mg paracetamol, 150 mg vitaminë C, 25 mg kafeinë, 2,5 mg klorfeniramin maleat. 

Paketimi

Një kuti me 20 tableta të veshura me film në një paketë blister. 

Paracetamoli është një qetësues kundër dhimbjeve që i përket grupit të analgjezikëve jo-opioidë.
Paracetamoli gjithashtu ka një efekt analgjezik dhe antipiretik, domethënë zvogëlon dhimbjen dhe rritjen e temperaturës. 

Klorfeniramina i përket një grupi medikamentesh të quajtura antihistaminikë që ndihmojnë në lehtësimin e simptomave të alergjisë si: rrufë, hundë të zëna, skuqje dhe/ose ndjeshmëri të syve. 

Produkte të tjera