Parafen®

Ibuprofen, paracetamol

Parafen është një kombinim i dy përbërësve analgjezik më të sigurt, në doza të ulëta, i cili arrin sigurinë dhe efikasitetin më të mirë për trajtimin e dhimbjeve më të zakonshme. 


Packaging:

tableta të veshura me film 200 mg +500 mg

Way of issuing:

Lëshohet pa recetë

Product code:

ATC M01A E51


Parafen

Ibuprofen, paracetamol

Parafen është një kombinim i dy përbërësve analgjezik më të sigurt, në doza të ulëta, i cili arrin sigurinë dhe efikasitetin më të mirë për trajtimin e dhimbjeve më të zakonshme. 


Type:

tableta të veshura me film 200 mg +500 mg

Condition:

Lëshohet pa recetë

Code:

ATC M01A E51


Informacion i përgjithshëm

Në varësi të kohëzgjatjes së dhimbjes duhet të përcaktohet edhe trajtimi, sepse barnat që përdoren për trajtimin e dhimbjes zakonisht janë të dëmshme për një organ tjetër, ndaj duhet të vlerësojmë gjithmonë se çfarë marrim dhe çfarë mund të ndodhë si pasojë. 

Zakonisht, analgjezikët më të dobët janë më të sigurt, ndërsa ata më të fortët janë më efektivë, por mund të shkaktojnë dhimbje dhe dëmtime të organeve të tjera (stomak, mëlçi) ose të shkaktojnë komplikime të padëshiruara tek ata me sëmundje të zemrës. 

Prandaj, duhet të zgjidhet gjithmonë analgjeziku më i sigurt, por efektiv. 

Parafen është një kombinim i dy përbërësve analgjezik më të sigurt, në doza të ulëta, i cili arrin sigurinë dhe efikasitetin më të mirë për trajtimin e dhimbjeve më të zakonshme. 

Përdorimi

Të rriturit dhe fëmijët mbi 12 vjeç: 

  • 1-2 herë në ditë 
  • Doza maksimale ditore 2 tableta x 3 herë në ditë 

E rëndësishme përpara përdorimit

Përbërja

1 tabletë e veshur me film përmban 200 mg ibuprofen dhe 500 mg paracetamol. 

Paketimi

Një kuti me 10 tableta të veshura me film prej 200/500 mg në një paketë blister.

Në varësi të kohëzgjatjes së dhimbjes duhet të përcaktohet edhe trajtimi, sepse barnat që përdoren për trajtimin e dhimbjes zakonisht janë të dëmshme për një organ tjetër, ndaj duhet të vlerësojmë gjithmonë se çfarë marrim dhe çfarë mund të ndodhë si pasojë. 

Zakonisht, analgjezikët më të dobët janë më të sigurt, ndërsa ata më të fortët janë më efektivë, por mund të shkaktojnë dhimbje dhe dëmtime të organeve të tjera (stomak, mëlçi) ose të shkaktojnë komplikime të padëshiruara tek ata me sëmundje të zemrës. 

Prandaj, duhet të zgjidhet gjithmonë analgjeziku më i sigurt, por efektiv. 

Parafen është një kombinim i dy përbërësve analgjezik më të sigurt, në doza të ulëta, i cili arrin sigurinë dhe efikasitetin më të mirë për trajtimin e dhimbjeve më të zakonshme. 

Produkte të tjera