Forvita® Avirex Forte®

Vitamin D3+Zinc+Vitamin B12

Vitamina D, Zinku dhe Vitamina B12 nga FORVITA® AVIREX FORTE kontribuon në: 

 • Ruajtja e funksionit normal të sistemit imunitar dhe reagimi i duhur gjatë proceseve inflamatore; 
 • Ndarja normale e qelizave dhe mbrojtja e qelizave nga stresi oksidativ; 
 • Formimi normal i eritrociteve; 
 • Funksionet normale psikologjike dhe neurologjike; 
 • Metabolizmi normal i homocisteinës; 
 • Metabolizmi normal i energjisë; 
 • Absorbimi dhe përdorimi normal i kalciumit dhe fosforit, si dhe ruajtja e përqendrimeve normale të kalciumit në gjak; 
 • Ruajtja e eshtrave dhe dhëmbëve të shëndetshëm; 
 • Ruajtja e funksionit normal të muskujve; 
 • Ruajtja e fertilitetit dhe riprodhimit normal te femrat dhe meshkujt gjatë periudhës riprodhuese; 
 • Reduktimi i dobësisë dhe lodhjes; 
 • Ruajtja e shikimit normal; 
 • Ruajtja e lëkurës së shëndetshme; 
 • Ruajtja e flokëve të shëndetshëm; 
 • Ruajtja e thonjve të shëndetshëm. 

FORVITA® AVIREX FORTE gjithashtu mund të zvogëlojë rrezikun e rënies, i cili është një faktor rreziku për frakturat e eshtrave. 

FORVITA®AVIREX FORTE nuk është një zëvendësues i terapisë standarde të përshkruar. 


Packaging:

Kapsula 4000 IU+25 mg+100 µg

Way of issuing:

Lëshohet pa recetë

Product code:


Forvita® Avirex Forte

Vitamin D3+Zinc+Vitamin B12

Vitamina D, Zinku dhe Vitamina B12 nga FORVITA® AVIREX FORTE kontribuon në: 

 • Ruajtja e funksionit normal të sistemit imunitar dhe reagimi i duhur gjatë proceseve inflamatore; 
 • Ndarja normale e qelizave dhe mbrojtja e qelizave nga stresi oksidativ; 
 • Formimi normal i eritrociteve; 
 • Funksionet normale psikologjike dhe neurologjike; 
 • Metabolizmi normal i homocisteinës; 
 • Metabolizmi normal i energjisë; 
 • Absorbimi dhe përdorimi normal i kalciumit dhe fosforit, si dhe ruajtja e përqendrimeve normale të kalciumit në gjak; 
 • Ruajtja e eshtrave dhe dhëmbëve të shëndetshëm; 
 • Ruajtja e funksionit normal të muskujve; 
 • Ruajtja e fertilitetit dhe riprodhimit normal te femrat dhe meshkujt gjatë periudhës riprodhuese; 
 • Reduktimi i dobësisë dhe lodhjes; 
 • Ruajtja e shikimit normal; 
 • Ruajtja e lëkurës së shëndetshme; 
 • Ruajtja e flokëve të shëndetshëm; 
 • Ruajtja e thonjve të shëndetshëm. 

FORVITA® AVIREX FORTE gjithashtu mund të zvogëlojë rrezikun e rënies, i cili është një faktor rreziku për frakturat e eshtrave. 

FORVITA®AVIREX FORTE nuk është një zëvendësues i terapisë standarde të përshkruar. 


Type:

Kapsula 4000 IU+25 mg+100 µg

Condition:

Lëshohet pa recetë

Code:


Informacion i përgjithshëm

ÇFARË ËSHTË FORVITA® AVIREX FORTE DHE PËR ÇFARË ËSHTË PËRDORUR 

FORVITA® AVIREX FORTE, produkti final përmban vitaminë D, zink dhe vitaminë B12. 

Vitamina D është një vitaminë e tretshme në trup që prodhohet në trup nga ekspozimi ndaj rrezeve ultraviolet (UV) nga rrezet e diellit, nga marrja në trup përmes disa llojeve të ushqimit në formën e vitaminës D3 (kolekalciferol) ose vitaminës D2 (ergocalciferol), si dhe suplementet e të ushqyerit. 

Një funksion fiziologjik themelor i vitaminës D është ruajtja e përqendrimeve serike të kalciumit dhe fosforit në një nivel që mbështet proceset qelizore, funksionin neuromuskular dhe formimin e eshtrave, kështu që vitamina D ka një rol të rëndësishëm në rritjen dhe zhvillimin, mineralizimin normal dhe mirëmbajtjen e eshtrave dhe dhëmbëve. Gjithashtu, vitamina D është e rëndësishme për funksionimin normal të muskujve. Kjo vitaminë ka një funksion të rëndësishëm në rregullimin e ndarjes dhe diferencimit të qelizave. 

Vitamina D ka një rol të rëndësishëm në rregullimin e funksionimit të sistemit imunitar dhe përgjigjen imune gjatë proceseve inflamatore. 

Është veçanërisht e rëndësishme t’i kushtohet vëmendje një marrjeje adekuate të vitaminës D gjatë periudhave të vitit kur ekspozimi ndaj rrezeve UV zvogëlohet dhe periudhave me diell që janë të rëndësishme për prodhimin e vitaminës D në trup. Konsumi adekuat i kësaj vitamine është gjithashtu i rëndësishëm për fëmijët gjatë rritjes dhe zhvillimit.  

Vitamina D është gjithashtu e rëndësishme për të moshuarit, tek të cilët kjo vitaminë mund të zvogëlojë rrezikun e frakturave të eshtrave. 

Zinku është një mikroelement thelbësor, i cili duhet të merret nëpërmjet ushqimit ose duke përdorur produkte që përmbajnë zink, pasi as nuk prodhohet dhe as nuk ruhet në trup. 

Zinku është thelbësor për rritjen dhe zhvillimin e duhur, për një sërë procesesh metabolike të proteinave, karbohidrateve dhe lipideve, për sintezën e ADN-së dhe ndarjen e qelizave, si dhe për mbrojtjen kundër stresit oksidativ dhe për një sërë reaksionesh të tjera biologjike. 

Zinku është i nevojshëm për funksionimin e sistemit imunitar. Me mungesë zinku, trupi është më i ndjeshëm ndaj infeksioneve, dhe për këtë arsye shtimi i zinkut nga ushqimi ose suplementet ushqimore mund të përmirësojë përgjigjen imune ndaj infeksioneve bakteriale dhe virale. Përveç kësaj, zinku është shumë i rëndësishëm për ruajtjen e shikimit, strukturën e lëkurës, flokëve dhe thonjve, për zhvillimin riprodhues, funksionet e trurit, si dhe për shumë procese të tjera në trup. 

Marrja adekuate e zinkut është veçanërisht e rëndësishme për vegjetarianët, veganët dhe njerëzit me një mënyrë jetese që përfshin konsumimin e një sasie të madhe drithërash, bishtajore dhe ushqime të ngjashme që përmbajnë fitate – përbërës që reduktojnë përthithjen e zinkut. 

Për shkak të rritjes së nevojave ditore për zink tek fëmijët, gratë shtatzëna dhe gratë në gji, vëmendje e veçantë duhet t’i kushtohet marrjes së tij. 

Vitamina B12 është një vitaminë thelbësore e tretshme në ujë që është e pranishme në mënyrë natyrale vetëm në ushqimet me origjinë shtazore  dhe si zinku duhet të merret nëpërmjet ushqimit ose duke përdorur produkte që përmbajnë vitaminë B12.  

Kjo vitaminë është një kofaktor i dy enzimave të rëndësishme të nevojshme për proceset anabolike dhe katabolike në trup dhe ka një rol kryesor në sintezën e ADN-së, lipideve dhe proteinave, në ndarjen e qelizave, në formimin e eritrociteve dhe në mielinimin e qelizave nervore. 

Vitamina B12, përveç kësaj, është e nevojshme për ruajtjen e nivelit normal të homocisteinës në gjak, dhe rrjedhimisht për strukturën dhe funksionin e sistemit nervor, veçanërisht për ruajtjen e funksioneve kognitive (si përqendrimi, të mësuarit, kujtesa, rezonimi) uljen e rrezikut për rënien e tyre me plakjen dhe paraqitjen e sëmundjes së Alzheimerit, sëmundjes së Parkinsonit, si dhe demencës. Nivel normal i homocisteinës shoqërohet gjithashtu me një rrezik të reduktuar të sëmundjeve kardiovaskulare dhe neurovaskulare, çrregullim të funksionimit të veshkave dhe rrezik të mundshëm të reduktuar për paraqitjen e karcinomit. 

Vëmendje e veçantë i është kushtuar viteve të fundit studimit të rolit të tij si imunomodulator i imunitetit qelizor, kryesisht në rritjen e numrit të CD8+ ose NK qelizave, të cilat janë të rëndësishme për shkatërrimin e qelizave kancerogjene. 

Në përgjithësi, vitamina B12 ka një rol të rëndësishëm në rritjen dhe ruajtjen e shëndetit të organizmit, në të gjitha fazat e jetës. 

Nivelet e ulëta të vitaminës B12 tek gratë shtatzëna shoqërohen me një rrezik të shtuar të defekteve të tubit nervor. Grupe të caktuara të popullsisë me një mënyrë jetese të veçantë, për shembull veganët dhe vegjetarianët, janë në rrezik të mungesës së vitaminës B12, për shkak të mungesës së vitaminës B12 në dietën e tyre. 10-30% e të moshuarve, si dhe personat me sëmundje të caktuara, kanë reduktuar absorbimin e vitaminës B12.  

Për këto grupe të popullsisë rekomandohet plotësimi i vitaminës B12 për një shëndet më të mirë të përgjithshëm.  

Studimet e fundit tregojnë efektet e mundshme pozitive të aplikimit të vitaminës B12 në infeksionin SARS-CoV-2.  

Përkatësisht, vitamina D mbështet funksionin e sistemit imunitar duke modifikuar përgjigjen inflamatore ndaj infeksioneve virale. Vitamina D ka një efekt imunomodulues si në imunitetin e lindur ashtu edhe në atë të fituar: ajo modulon përhapjen, frenimin dhe diferencimin e limfociteve T dhe B dhe shoqërohet me një ulje të nivelit të citokinave pro-inflamatore. Në këtë kuptim, studimet tregojnë se nivelet më të ulëta të vitaminës D në serum janë një faktor rreziku i pavarur për infeksionin SARS-CoV-2, ndërsa nivelet e vitaminës D lidhen me ashpërsinë e simptomave të infeksionit. 

Niveli i vitaminës B12 gjithashtu lidhet me ashpërsinë e simptomave të infeksionit SARS-CoV-2, nëpërmjet mekanizmave të studiuar në vijim: reduktimi i stresit oksidativ, përmirësimi i qarkullimit (duke ulur nivelin e homocisteinës që çrregullon mikroqarkullimin e sistemit kardiovaskular, sistemit nervor dhe veshkat) dhe me efekt anti-inflamator.  

Përdorimi

FORVITA® Kapsulat AVIREX FORTE janë të destinuara vetëm për përdorim oral. 

Të rriturit mbi 18 vjeç: Një kapsulë FORVITA® AVIREX FORTE çdo ditë. 

Ushqimi nuk ndikon në përdorimin e FORVITA-s® AVIREX FORTE. 

Mos e tejkaloni dozën e rekomanduar ditore. 

Me rekomandimin e mjekut, doza mund të rritet. 

FORVITA® AVIREX FORTE nuk përmban gluten dhe laktozë. 

Mund të përdoret nga njerëzit në një dietë vegjetariane dhe/ose vegane. 

FORVITA® AVIREX FORTE mund të përdoret nga personat me diabet. 

E rëndësishme përpara përdorimit

FORVITA® AVIREX FORTE nuk duhet të përdoret në rast të mbindjeshmërisë ndaj ndonjë përbërësi të FORVITA-s.® AVIREX FORTE. 

Përpara përdorimit të FORVITA® AVIREX FORTE kërkon konsultim me një mjek ose farmacist. 

Përbërja

Një kapsulë përmban 4000 IU (ekuivalente me 100 μg) vitaminë D3 (kolekalciferol), 25 mg zink (në formën e glukonatit të zinkut) dhe 100 μg vitaminë B12 (cianokobalaminë). 

Paketimi

Një kuti me 60 kapsula në një enë plastike me një kapak plastik të sigurt për fëmijët dhe një udhëzim të brendshëm. 

ÇFARË ËSHTË FORVITA® AVIREX FORTE DHE PËR ÇFARË ËSHTË PËRDORUR 

FORVITA® AVIREX FORTE, produkti final përmban vitaminë D, zink dhe vitaminë B12. 

Vitamina D është një vitaminë e tretshme në trup që prodhohet në trup nga ekspozimi ndaj rrezeve ultraviolet (UV) nga rrezet e diellit, nga marrja në trup përmes disa llojeve të ushqimit në formën e vitaminës D3 (kolekalciferol) ose vitaminës D2 (ergocalciferol), si dhe suplementet e të ushqyerit. 

Një funksion fiziologjik themelor i vitaminës D është ruajtja e përqendrimeve serike të kalciumit dhe fosforit në një nivel që mbështet proceset qelizore, funksionin neuromuskular dhe formimin e eshtrave, kështu që vitamina D ka një rol të rëndësishëm në rritjen dhe zhvillimin, mineralizimin normal dhe mirëmbajtjen e eshtrave dhe dhëmbëve. Gjithashtu, vitamina D është e rëndësishme për funksionimin normal të muskujve. Kjo vitaminë ka një funksion të rëndësishëm në rregullimin e ndarjes dhe diferencimit të qelizave. 

Vitamina D ka një rol të rëndësishëm në rregullimin e funksionimit të sistemit imunitar dhe përgjigjen imune gjatë proceseve inflamatore. 

Është veçanërisht e rëndësishme t’i kushtohet vëmendje një marrjeje adekuate të vitaminës D gjatë periudhave të vitit kur ekspozimi ndaj rrezeve UV zvogëlohet dhe periudhave me diell që janë të rëndësishme për prodhimin e vitaminës D në trup. Konsumi adekuat i kësaj vitamine është gjithashtu i rëndësishëm për fëmijët gjatë rritjes dhe zhvillimit.  

Vitamina D është gjithashtu e rëndësishme për të moshuarit, tek të cilët kjo vitaminë mund të zvogëlojë rrezikun e frakturave të eshtrave. 

Zinku është një mikroelement thelbësor, i cili duhet të merret nëpërmjet ushqimit ose duke përdorur produkte që përmbajnë zink, pasi as nuk prodhohet dhe as nuk ruhet në trup. 

Zinku është thelbësor për rritjen dhe zhvillimin e duhur, për një sërë procesesh metabolike të proteinave, karbohidrateve dhe lipideve, për sintezën e ADN-së dhe ndarjen e qelizave, si dhe për mbrojtjen kundër stresit oksidativ dhe për një sërë reaksionesh të tjera biologjike. 

Zinku është i nevojshëm për funksionimin e sistemit imunitar. Me mungesë zinku, trupi është më i ndjeshëm ndaj infeksioneve, dhe për këtë arsye shtimi i zinkut nga ushqimi ose suplementet ushqimore mund të përmirësojë përgjigjen imune ndaj infeksioneve bakteriale dhe virale. Përveç kësaj, zinku është shumë i rëndësishëm për ruajtjen e shikimit, strukturën e lëkurës, flokëve dhe thonjve, për zhvillimin riprodhues, funksionet e trurit, si dhe për shumë procese të tjera në trup. 

Marrja adekuate e zinkut është veçanërisht e rëndësishme për vegjetarianët, veganët dhe njerëzit me një mënyrë jetese që përfshin konsumimin e një sasie të madhe drithërash, bishtajore dhe ushqime të ngjashme që përmbajnë fitate – përbërës që reduktojnë përthithjen e zinkut. 

Për shkak të rritjes së nevojave ditore për zink tek fëmijët, gratë shtatzëna dhe gratë në gji, vëmendje e veçantë duhet t’i kushtohet marrjes së tij. 

Vitamina B12 është një vitaminë thelbësore e tretshme në ujë që është e pranishme në mënyrë natyrale vetëm në ushqimet me origjinë shtazore  dhe si zinku duhet të merret nëpërmjet ushqimit ose duke përdorur produkte që përmbajnë vitaminë B12.  

Kjo vitaminë është një kofaktor i dy enzimave të rëndësishme të nevojshme për proceset anabolike dhe katabolike në trup dhe ka një rol kryesor në sintezën e ADN-së, lipideve dhe proteinave, në ndarjen e qelizave, në formimin e eritrociteve dhe në mielinimin e qelizave nervore. 

Vitamina B12, përveç kësaj, është e nevojshme për ruajtjen e nivelit normal të homocisteinës në gjak, dhe rrjedhimisht për strukturën dhe funksionin e sistemit nervor, veçanërisht për ruajtjen e funksioneve kognitive (si përqendrimi, të mësuarit, kujtesa, rezonimi) uljen e rrezikut për rënien e tyre me plakjen dhe paraqitjen e sëmundjes së Alzheimerit, sëmundjes së Parkinsonit, si dhe demencës. Nivel normal i homocisteinës shoqërohet gjithashtu me një rrezik të reduktuar të sëmundjeve kardiovaskulare dhe neurovaskulare, çrregullim të funksionimit të veshkave dhe rrezik të mundshëm të reduktuar për paraqitjen e karcinomit. 

Vëmendje e veçantë i është kushtuar viteve të fundit studimit të rolit të tij si imunomodulator i imunitetit qelizor, kryesisht në rritjen e numrit të CD8+ ose NK qelizave, të cilat janë të rëndësishme për shkatërrimin e qelizave kancerogjene. 

Në përgjithësi, vitamina B12 ka një rol të rëndësishëm në rritjen dhe ruajtjen e shëndetit të organizmit, në të gjitha fazat e jetës. 

Nivelet e ulëta të vitaminës B12 tek gratë shtatzëna shoqërohen me një rrezik të shtuar të defekteve të tubit nervor. Grupe të caktuara të popullsisë me një mënyrë jetese të veçantë, për shembull veganët dhe vegjetarianët, janë në rrezik të mungesës së vitaminës B12, për shkak të mungesës së vitaminës B12 në dietën e tyre. 10-30% e të moshuarve, si dhe personat me sëmundje të caktuara, kanë reduktuar absorbimin e vitaminës B12.  

Për këto grupe të popullsisë rekomandohet plotësimi i vitaminës B12 për një shëndet më të mirë të përgjithshëm.  

Studimet e fundit tregojnë efektet e mundshme pozitive të aplikimit të vitaminës B12 në infeksionin SARS-CoV-2.  

Përkatësisht, vitamina D mbështet funksionin e sistemit imunitar duke modifikuar përgjigjen inflamatore ndaj infeksioneve virale. Vitamina D ka një efekt imunomodulues si në imunitetin e lindur ashtu edhe në atë të fituar: ajo modulon përhapjen, frenimin dhe diferencimin e limfociteve T dhe B dhe shoqërohet me një ulje të nivelit të citokinave pro-inflamatore. Në këtë kuptim, studimet tregojnë se nivelet më të ulëta të vitaminës D në serum janë një faktor rreziku i pavarur për infeksionin SARS-CoV-2, ndërsa nivelet e vitaminës D lidhen me ashpërsinë e simptomave të infeksionit. 

Niveli i vitaminës B12 gjithashtu lidhet me ashpërsinë e simptomave të infeksionit SARS-CoV-2, nëpërmjet mekanizmave të studiuar në vijim: reduktimi i stresit oksidativ, përmirësimi i qarkullimit (duke ulur nivelin e homocisteinës që çrregullon mikroqarkullimin e sistemit kardiovaskular, sistemit nervor dhe veshkat) dhe me efekt anti-inflamator.  

Produkte të tjera