Paracetamol supozitor®

Paracetamol

Indikacionet terapeutike      

Trajtimi i dhimbjes së lehtë deri në mesatare dhe etheve 

Supozitor 80 mg; 150 mg; 300 mg 


Packaging:

Supozitor 300 mg

Way of issuing:

Lëshohet pa recetë

Product code:

ATC N02B E01


Paracetamol supozitor

Paracetamol

Indikacionet terapeutike      

Trajtimi i dhimbjes së lehtë deri në mesatare dhe etheve 

Supozitor 80 mg; 150 mg; 300 mg 


Type:

Supozitor 300 mg

Condition:

Lëshohet pa recetë

Code:

ATC N02B E01


Informacion i përgjithshëm

Përdorimi

Doza e rekomanduar ditore e paracetamolit është afërsisht 60 mg/kg/ditë, e ndarë në 4 doza, pra afërsisht 15 mg/kg çdo 6 orë. 

Fëmijët me peshë trupore nga 4 deri në 6 kilogramë  1 supozitor prej 80 mg çdo 6 orë
Fëmijët me peshë trupore nga 8 deri në 12 kg  1 supozitor prej 150 mg çdo 6 orë 
Fëmijët me peshë trupore nga 15 deri në 24 kg  1 supozitor prej 300 mg çdo 6 orë 

*Për aplikim rektal 

*Maksimumi 4 supozitor në ditë 

*Në rastet e diarresë, supozitorët nuk rekomandohen 

E rëndësishme përpara përdorimit

Përbërja

1 supozitor përmban 80 mg paracetamol. 

1 supozitor përmban 150 mg paracetamol. 

1 supozitor përmban 300 mg paracetamol. 

Paketimi

Kuti me 10 supozitorë 300 mg në shirita.

Produkte të tjera