Forvita® Zinc®

Zinc

Kontribuon në: 

 • Ruajtjen e funksionit normal të sistemit imunitar 
 • Mbrojtjen e qelizave nga stresi oksidativ 
 • Ruajtjen e shikimit normal; 
 • Ruajtjen e lëkurës, flokëve dhe thonjve të shëndetshëm 
 • Ruajtjen e fertilitetit dhe riprodhimit normal te femrat dhe meshkujt gjatë periudhës riprodhuese 
 • Ruajtjen e eshtrave dhe dhëmbëve të shëndetshëm 
 • Ruajtjen e funksioneve kognitive 

Packaging:

Tableta të veshura me film 25 mg

Way of issuing:

Lëshohet pa recetë

Product code:


Forvita® Zinc

Zinc

Kontribuon në: 

 • Ruajtjen e funksionit normal të sistemit imunitar 
 • Mbrojtjen e qelizave nga stresi oksidativ 
 • Ruajtjen e shikimit normal; 
 • Ruajtjen e lëkurës, flokëve dhe thonjve të shëndetshëm 
 • Ruajtjen e fertilitetit dhe riprodhimit normal te femrat dhe meshkujt gjatë periudhës riprodhuese 
 • Ruajtjen e eshtrave dhe dhëmbëve të shëndetshëm 
 • Ruajtjen e funksioneve kognitive 

Type:

Tableta të veshura me film 25 mg

Condition:

Lëshohet pa recetë

Code:


Informacion i përgjithshëm

Zinku është i nevojshëm për funksionimin e sistemit imunitar. Përveç kësaj, zinku është shumë i rëndësishëm për ruajtjen e shikimit, strukturën e lëkurës, flokëve dhe thonjve, për zhvillimin riprodhues, funksionet e trurit, si dhe për shumë procese të tjera në trup. 

Marrja adekuate e zinkut është veçanërisht e rëndësishme për vegjetarianët, veganët dhe njerëzit me një mënyrë jetese që përfshin konsumimin e një sasie të madhe drithërash, bishtajore dhe ushqime të ngjashme që përmbajnë fitate – përbërës që reduktojnë përthithjen e zinkut. 

Për shkak të rritjes së nevojave ditore për zink tek fëmijët, gratë shtatzëna dhe gratë në gji, vëmendje e veçantë duhet t’i kushtohet marrjes së tij. 

SIMPTOMAT E MUNGESËS SË ZINKUT 

Disa nga simptomat që mund të shfaqen kur keni një nivel të ulët të zinkut në trup janë: 

 • Rritja e ngadalësuar tek fëmijët; 
 • Infeksionet e shpeshta; 
 • Shërimi i ngadalshëm i plagëve; 
 • Rënia e flokëve; 
 • Humbja e ndjenjës së shijes; 
 • Irritimi i lëkurës. 

CILËT NJEREZ JANË TË RREZIKUT TË MUNGESËS SË ZINKIT? 

 • Vegjetarianët e rreptë. Ushqimet shtazore janë burimi më i mirë i zinkut. Frutat nuk përmbajnë pothuajse asnjë nga ky mineral. Prandaj, ky grup është veçanërisht i rrezikuar nga mungesa e zinkut. 
 • Njerëzit që hanë ushqime të pasura me fibra. Ushqimet me drithëra si drithërat lidhen me zinkun dhe në këtë mënyrë parandalojnë përthithjen e tij nga trupi. 
 • Gratë shtatzëna dhe ato me gji. Ky grup ka nevojë për sasi shtesë të zinkut sepse një pjesë e tij i kalohet foshnjës së tyre.  
 • Personat mbi 50 vjeç. Aftësia e trupit për të absorbuar zinkun zvogëlohet me kalimin e moshës. 
 • Alkoolikët. Konsumimi i rregullt, qoftë edhe i një sasie të vogël alkooli, çon në uljen e nivelit të zinkut në trup

Përdorimi

Të rriturit dhe fëmijët mbi 11 vjeç: një tabletë 15 mg në ditë.  

Të rriturit mbi 18 vjeç: një tabletë 25 mg në ditë. 

E rëndësishme përpara përdorimit

Përbërja

Një tabletë përmban 15 mg zink. 

Përbërja  1 tabletë  ** (%) TVSH 
Zinku (Zn)  15 mg*

Zinku në formën e glukonatit të zinkut 

150

* ekuivalente me Marrjen Maksimale të Lejueshme Ditore 

**%Marrja e rekomanduar ditore 

Një tabletë e veshur me film përmban 25 mg zink. 

Nuk përmban: sheqer, ëmbëlsues, ngjyra artificiale, aromatizues, gluten, laktozë, konservues, natrium. 

Paketimi

90 tableta në një enë plastike me kapak plastik të sigurt për fëmijët. 

100 tableta të veshura me film në një enë plastike me një kapak plastik të sigurt për fëmijët. 

Zinku është i nevojshëm për funksionimin e sistemit imunitar. Përveç kësaj, zinku është shumë i rëndësishëm për ruajtjen e shikimit, strukturën e lëkurës, flokëve dhe thonjve, për zhvillimin riprodhues, funksionet e trurit, si dhe për shumë procese të tjera në trup. 

Marrja adekuate e zinkut është veçanërisht e rëndësishme për vegjetarianët, veganët dhe njerëzit me një mënyrë jetese që përfshin konsumimin e një sasie të madhe drithërash, bishtajore dhe ushqime të ngjashme që përmbajnë fitate – përbërës që reduktojnë përthithjen e zinkut. 

Për shkak të rritjes së nevojave ditore për zink tek fëmijët, gratë shtatzëna dhe gratë në gji, vëmendje e veçantë duhet t’i kushtohet marrjes së tij. 

SIMPTOMAT E MUNGESËS SË ZINKUT 

Disa nga simptomat që mund të shfaqen kur keni një nivel të ulët të zinkut në trup janë: 

 • Rritja e ngadalësuar tek fëmijët; 
 • Infeksionet e shpeshta; 
 • Shërimi i ngadalshëm i plagëve; 
 • Rënia e flokëve; 
 • Humbja e ndjenjës së shijes; 
 • Irritimi i lëkurës. 

CILËT NJEREZ JANË TË RREZIKUT TË MUNGESËS SË ZINKIT? 

 • Vegjetarianët e rreptë. Ushqimet shtazore janë burimi më i mirë i zinkut. Frutat nuk përmbajnë pothuajse asnjë nga ky mineral. Prandaj, ky grup është veçanërisht i rrezikuar nga mungesa e zinkut. 
 • Njerëzit që hanë ushqime të pasura me fibra. Ushqimet me drithëra si drithërat lidhen me zinkun dhe në këtë mënyrë parandalojnë përthithjen e tij nga trupi. 
 • Gratë shtatzëna dhe ato me gji. Ky grup ka nevojë për sasi shtesë të zinkut sepse një pjesë e tij i kalohet foshnjës së tyre.  
 • Personat mbi 50 vjeç. Aftësia e trupit për të absorbuar zinkun zvogëlohet me kalimin e moshës. 
 • Alkoolikët. Konsumimi i rregullt, qoftë edhe i një sasie të vogël alkooli, çon në uljen e nivelit të zinkut në trup

Produkte të tjera