Krem Reconazole®®

Ketoconazole

Indikacionet terapeutike 

Trajtimi lokal i kandidiazës (vulviti, pityriasis versicolor, dermatiti seborrheik i shkaktuar nga Malassezia), si dhe infeksionet dermatofite të lëkurës si infeksionet tinea corpores, tinea cruris, tinea manus dhe tinea pedis, të shkaktuara nga Trichophyton spp, Microsporon spp dhe Epidermophyton spp. (infeksionet mykotike të lëkurës). 


Packaging:

Krem 2%

Way of issuing:

Lëshohet pa recetë

Product code:

ATC D01AC08


Krem Reconazole®

Ketoconazole

Indikacionet terapeutike 

Trajtimi lokal i kandidiazës (vulviti, pityriasis versicolor, dermatiti seborrheik i shkaktuar nga Malassezia), si dhe infeksionet dermatofite të lëkurës si infeksionet tinea corpores, tinea cruris, tinea manus dhe tinea pedis, të shkaktuara nga Trichophyton spp, Microsporon spp dhe Epidermophyton spp. (infeksionet mykotike të lëkurës). 


Type:

Krem 2%

Condition:

Lëshohet pa recetë

Code:

ATC D01AC08


Informacion i përgjithshëm

tinea versicolor: 2-3 javë, 
tinea corporis: 3-4 javë. 
Nëse nuk ka përmirësim klinik pas 4 javësh të trajtimit, diagnoza duhet të rishikohet. Është e nevojshme të zbatohen masat bazë të higjienës për të parandaluar shfaqjen e infeksioneve ose riinfeksioneve. 
Dermatiti seborrheik është një infeksion kronik me rikthim të shpeshtë. 

Përdorimi

Tinea pedis: 
Kremi Reconazole® aplikohet në zonën e prekur dy herë në ditë. Kohëzgjatja e zakonshme e trajtimit për infeksionet e lehta është 1 javë. Në infeksionet më të rënda ose më të gjera, trajtimi duhet vazhduar për disa ditë pasi të gjitha shenjat dhe simptomat të jenë zhdukur, për të parandaluar rikthimin e sëmundjes. 
Për infeksione të tjera: 
Kremi Reconazole® aplikohet në zonën e prekur një ose dy herë në ditë, në varësi të ashpërsisë së infeksionit. 
Trajtimi duhet të vazhdojë për disa ditë pasi të gjitha shenjat dhe simptomat të jenë zhdukur. 

E rëndësishme përpara përdorimit

Përbërja

1 g krem përmban 20 mg ketokonazol. 

Paketimi

Një kuti kremi (2%) në një tub 30 g. 

tinea versicolor: 2-3 javë, 
tinea corporis: 3-4 javë. 
Nëse nuk ka përmirësim klinik pas 4 javësh të trajtimit, diagnoza duhet të rishikohet. Është e nevojshme të zbatohen masat bazë të higjienës për të parandaluar shfaqjen e infeksioneve ose riinfeksioneve. 
Dermatiti seborrheik është një infeksion kronik me rikthim të shpeshtë. 

Produkte të tjera