Allerzin®  ®

Cetirizine 10 mg

  • zbutja e simptomave të rinitit alergjik sezonal dhe gjatë gjithë vitit (sekretim nga hunda, teshtitje, kruajtje, lotim, kruajtje dhe skuqje në sy) 
  • urtikaria kronike idiopatike 

Packaging:

tableta të veshura me film prej 10 mg

Way of issuing:

Lëshohet pa recetë

Product code:

ATC R06A E07


Allerzin®  

Cetirizine 10 mg

  • zbutja e simptomave të rinitit alergjik sezonal dhe gjatë gjithë vitit (sekretim nga hunda, teshtitje, kruajtje, lotim, kruajtje dhe skuqje në sy) 
  • urtikaria kronike idiopatike 

Type:

tableta të veshura me film prej 10 mg

Condition:

Lëshohet pa recetë

Code:

ATC R06A E07


Informacion i përgjithshëm

Cetirizina i përket grupit të antihistaminëve të gjeneratës II që përdoren për lehtësimin e simptomave të reaksioneve alergjike.  

Kur vini në kontakt me diçka që keni alergji (poleni, qimet e kafshëve, pluhuri i shtëpisë ose pickimi i insekteve), trupi juaj prodhon një kimikat të quajtur histamin. Zakonisht histamina është një substancë e dobishme, por ajo shkakton një reaksion alergjik simptoma të pakëndshme të tilla si kruajtje, lotim, rrjedhje hunde ose hundë të zëna, teshtitje dhe skuqje të lëkurës. Cetirizina bllokon efektet e histaminës dhe i redukton këtosimptoma 

Pas gëlltitjes së tabletës, duhet të filloni të ndiheni më mirë brenda një ore. 

 Terapia mund të zgjasë kohë të shkurtër (një ose dy ditë nëse është pickim insekti) ose më gjatë (disa muaj nëse është alergji ndaj polenit). Në këtë rast merret terapia sezonale, kjo është gjatë gjithë kohës që poleni është i pranishëm). 

Përdorimi

  • Vetëm 1 x 1 në ditë 
  • Të rriturit dhe fëmijët mbi 12 vjeç: 

E rëndësishme përpara përdorimit

Përbërja

Një tabletë e veshur me film përmban 10 mg cetirizin 

Paketimi

Një kuti me 10 tableta të veshura me film prej 10 mg në një paketë blister. 

Cetirizina i përket grupit të antihistaminëve të gjeneratës II që përdoren për lehtësimin e simptomave të reaksioneve alergjike.  

Kur vini në kontakt me diçka që keni alergji (poleni, qimet e kafshëve, pluhuri i shtëpisë ose pickimi i insekteve), trupi juaj prodhon një kimikat të quajtur histamin. Zakonisht histamina është një substancë e dobishme, por ajo shkakton një reaksion alergjik simptoma të pakëndshme të tilla si kruajtje, lotim, rrjedhje hunde ose hundë të zëna, teshtitje dhe skuqje të lëkurës. Cetirizina bllokon efektet e histaminës dhe i redukton këtosimptoma 

Pas gëlltitjes së tabletës, duhet të filloni të ndiheni më mirë brenda një ore. 

 Terapia mund të zgjasë kohë të shkurtër (një ose dy ditë nëse është pickim insekti) ose më gjatë (disa muaj nëse është alergji ndaj polenit). Në këtë rast merret terapia sezonale, kjo është gjatë gjithë kohës që poleni është i pranishëm). 

Produkte të tjera