Ibuprofen Active®

Ibuprofen

Indikacionet terapeutike 

 • Reduktimi i temperaturës së ngritur të trupit 
 • Dhimbje menstruale 
 • Dhimbje dhëmbi 
 • Dhimbje koke dhe migrenë 
 • Dhimbje në shpinë 
 • Dhimbje kyçesh për shkak të lëndimit (zhvendosje, përdredhje, zgjatje) 
 • Ndryshimet degjenerative të kockave dhe kyçeve (spondilozë, osteoartrit) 
 • Artrit rheumatoid 
 • Lëndimet e indeve të buta 
 • Dhimbje postoperative 

Packaging:

tableta të veshura me film 400 mg

Way of issuing:

Lëshohet pa recetë

Product code:

ATC M01A E01


Ibuprofen Active

Ibuprofen

Indikacionet terapeutike 

 • Reduktimi i temperaturës së ngritur të trupit 
 • Dhimbje menstruale 
 • Dhimbje dhëmbi 
 • Dhimbje koke dhe migrenë 
 • Dhimbje në shpinë 
 • Dhimbje kyçesh për shkak të lëndimit (zhvendosje, përdredhje, zgjatje) 
 • Ndryshimet degjenerative të kockave dhe kyçeve (spondilozë, osteoartrit) 
 • Artrit rheumatoid 
 • Lëndimet e indeve të buta 
 • Dhimbje postoperative 

Type:

tableta të veshura me film 400 mg

Condition:

Lëshohet pa recetë

Code:

ATC M01A E01


Informacion i përgjithshëm

Ibuporfeni është një analgjezik që është i sigurt për stomakun dhe për pacientët me sëmundje të zemrës. 

Në varësi të kohëzgjatjes së dhimbjes duhet të përcaktohet edhe trajtimi, sepse barnat që përdoren për trajtimin e dhimbjes zakonisht janë të dëmshme për një organ tjetër, ndaj duhet të vlerësojmë gjithmonë se çfarë marrim dhe çfarë mund të ndodhë si pasojë.
Zakonisht, analgjezikët më të dobët janë më të sigurt, ndërsa ata më të fortët janë më efektivë, por mund të shkaktojnë dhimbje dhe dëmtime të organeve të tjera (stomak, mëlçi) ose të shkaktojnë komplikime të padëshiruara tek ata me sëmundje të zemrës. 

Prandaj, duhet të zgjidhet gjithmonë analgjeziku më i sigurt, por efektiv. 

Efikasiteti, toleranca e mirë dhe profili i sigurisë ndikojnë që ibuprofen të mbetet në praktikën klinike për një kohë të gjatë. Krahasuar me ilaçet e tjera anti-inflamatore josteroide, ai ka një nga rreziqet më të ulëta të zhvillimit të komplikimeve gastrointestinale, hepatotoksicitet të ulët dhe një profil të favorshëm kardiovaskular me një rrezik të ulët të efekteve anësore.
 

Ibuporfeni është një analgjezik që është i sigurt për stomakun dhe për pacientët me sëmundje të zemrës. 

Përdorimi

Të rriturit dhe fëmijët mbi 12 vjeç: 

 • 400 mg – 600 mg çdo 6-8 orë, dhe të paktën çdo 4 orë. 
 • Doza maksimale ditore është 2400 mg 
 • Doza e mirëmbajtjes është 600 mg -1200 mg në ditë 
 • Tabletat e veshura me film duhet të merren gjatë ose pas vaktit, me një gotë ujë 

E rëndësishme përpara përdorimit

Përbërja

1 tabletë e veshur me film përmban 200 mg ose 400 mg ibuprofen. 

Paketimi

Një kuti me 10 tableta të veshura me film prej 400 mg në një paketë blister. 

Ibuporfeni është një analgjezik që është i sigurt për stomakun dhe për pacientët me sëmundje të zemrës. 

Në varësi të kohëzgjatjes së dhimbjes duhet të përcaktohet edhe trajtimi, sepse barnat që përdoren për trajtimin e dhimbjes zakonisht janë të dëmshme për një organ tjetër, ndaj duhet të vlerësojmë gjithmonë se çfarë marrim dhe çfarë mund të ndodhë si pasojë.
Zakonisht, analgjezikët më të dobët janë më të sigurt, ndërsa ata më të fortët janë më efektivë, por mund të shkaktojnë dhimbje dhe dëmtime të organeve të tjera (stomak, mëlçi) ose të shkaktojnë komplikime të padëshiruara tek ata me sëmundje të zemrës. 

Prandaj, duhet të zgjidhet gjithmonë analgjeziku më i sigurt, por efektiv. 

Efikasiteti, toleranca e mirë dhe profili i sigurisë ndikojnë që ibuprofen të mbetet në praktikën klinike për një kohë të gjatë. Krahasuar me ilaçet e tjera anti-inflamatore josteroide, ai ka një nga rreziqet më të ulëta të zhvillimit të komplikimeve gastrointestinale, hepatotoksicitet të ulët dhe një profil të favorshëm kardiovaskular me një rrezik të ulët të efekteve anësore.
 

Ibuporfeni është një analgjezik që është i sigurt për stomakun dhe për pacientët me sëmundje të zemrës. 

Produkte të tjera